Bulwar Kurlandzki, Mauretania [zamknięte]

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19291

Bulwar Kurlandzki, Mauretania [zamknięte]

Barka urokliwie zacumowana w miejscu, gdzie na pocz. XX w. cumował parostatek /taki z bocznymi kołami napedowymi/. Wspaniały widok, szczególnie wieczorem na Podgórze i metalowy most Piłsudskiego łączący Kazimierz z Podgórzem. Urokiem jest również kolonia pająków potrafiących w ciągu godziny na piwo zapleść pajęczynę pomiędzy dwoma krzesłami przy których siedzi dwoje wpatrzonych w siebie ludzi. Jak ktoś nie ma traumy na punkcie pełzających to piwnie jest do skosztowania Paulaner za 10 PLN (but) oraz Obołony (4 rodzaje) też z butli. Lana masówka ŻGB. Warto jednak...
  • saladdin
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2008.10
    • 19

Ostatnio jak tam byłem, to mieli wszystkie piwka, ale...ciepłe, bo im "zeszły". Ja nie rozumiem, jak można nie wkładać na bieżąco piwa do lodówki

Obok Mauretanii jest jakaś druga łódka z parasolami Perły. Wg. karty lana Perła za 6 i 8 zł, Ciechany z butelki za 9 (Miód, Pszenica, Stout, Wyborny). Nie sprawdzałem, bo nie doczekałem się na obsługę już drugi raz!!! Wrr.

Comment

Related Topics

Collapse

• Serokomlak
      Islandia, Borgarnes, Brugghús Steðja / Stedji Brewery [zamknięte]
      Serokomlak
      Część wpisów w sieci sugerowała, że browar ten już nie działa, inne nie. Ale po pierwsze nie zawsze warto wierzyć informacjom z wizytówki na profilu firmy na Google (pamiętajmy, że to nie opisywana firma jest administratorem tych danych - tylko Google, a bywa, że internetowy gigant publikuje...
      2025-01-19, 20:34
    • telek
      Toruń, Adam Mickiewicza 100c, Galeria Piwa [zamknięte]
      telek
      Szedłem dziś jedną z głównych arterii Bydgoskiego Przedmieścia, gdy na słupie ogłoszeniowym dostrzegłem plakat informujący o zlokalizowanej tuż obok Galerii Piwa. Wszedłem więc w podwórko, gdzie wśród pawilonów (czytaj: budek) zlokalizowanych przed Polo Marketem znalazlem Galerię Piwa....
      2023-08-28, 18:07
    • telek
      Kołobrzeg, bulwar Jana Szymańskiego 6, Ryby Rewiński
      telek
      Dziwnym zbiegiem okoliczności pod tym samym adresem co smażalnia ryb (ryby doskonałe: smażone, z pieca, zupy rybne, tatar, etc.) figurują spółki Maltgarden, częściowo powiązane osobowo ze spółką Rewiński.
      W ofercie są więc butelkowe popularne piwa Maltgardena (pils, pszenica, IPA, etc.).
      2022-06-27, 16:03
    • ART
      Jemielnica, Borek 9, Browar Rojber [zamknięte]
      ART
      30 października cichaczem zadebiutował nowy browar rzemieślniczy w mojej okolicy - Browar Rojber.

Usytuowany pod adresem Borek 9 w Jemielnicy.

Od dwóch lat powstawał a teraz wreszcie hula i można napić się 3 piw na początek - Weizen, Pils i APA.

Rojber...
      2021-11-07, 16:28
    • Shedao
      Wrocław, Al. Architektów 8a, Piwarium [zamknięte]
      Shedao
      Świeża sprawa, sklep otwarty pół godziny temu Dziś czynny od 14 do 21, dam znać, jak się wywiem jaki jest plan na regularne godziny.

Sklep z piwem na Nowych Żernikach, w pobliżu stadionu miejskiego, czyli w okolicy, gdzie raczej za wiele dobrego piwa się nie uświadczyło....
      2020-11-06, 14:45
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...