Musze przyznać że Srebrny Niepasteryzowany rewelacyjny!!! po prostu wymiata tego z butelek a serio to uprzedzam że jak się spróbuje to na jednym nie ma szans skończyć
Rajska 22, Sklep Benedyktyński (zamknięte)
Collapse
X
-
Tytuł posta "Nowe piwa na Rajskiej" jest trochę mylący. To są chyba nowootwarte beczki tych piw, a nie nowe rodzaje piw. O ile pamiętam, to beczkowe piwa Fortuny od dawna są niepasteryzowane, a Srebrny Smok i Piwo Klasztorne Przeora (beczkowe) są na Rajskiej przynajmniej od początku tego roku.
Comment
-
-
Hmm lokal w tygodniu robi wrażenie nobliwego ale w piątek zamienia się w siedlisko karaoke Ostra impreza do 2 nad ranem zupełnie nie pasowała do miejsca ale ludzie bawili się dobrze. Mnie niestety zniesmaczyła obecność mniejszości seksualnych i mimo, że Srebrny Smok z beczki niepasteryzowany okazał się jednym z cudowniejszych piw jakie miałem okazję pić w życiu (przepiekna piana, harmonijny słodowy smak, piękna bursztynowa barwa), a ciemny Przeora niewiele mu ustępował, przepyszne były też nalewki benedyktyńskie to opuszczałem to miejsce z niejakim niesmakiem."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Nareszcie udało mi się tam dotrzeć na piwo a nie tylko do sklepu. Dobry lokal na spokojne spotkanie kiedy trzeba pogadać, coś omówić. Lali wczoraj dwa piwa. Ciemne i Bursztynowe. Ciemne to zapewne Przeor, Bursztynowe (pani mówiła, że Amber) to chyba Opat. Może ktoś ma dokładniejsze info co to za piwa i czy niepasteryzowane może.
Do tego duży wybór butelek (Amber, Fortuna, Krajan, coś z Witnicy, dwa Koreby...).
Lali jeszcze coś o nazwie Tyskie
Jeżeli ktoś szuka spokojnego lokalu niedaleko Rynku to jest to odpowiednie miejsce.To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
Comment
-
-
Niestety drogo. Lane 8 PLN. Porter Benedyktyński z butelki 10 PLN.To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
Comment
-
-
Podrożało
Zgadzam się z przedmówcą. Kiedy cena piwa oscylowała wokół 6.5-7 zł była to znakomita okazja, żeby napić się co najmniej 2 a czasem nawet 3 wysokogatunkowych piw. Obecne ceny skalkulowane na 8-10 zł to przesada. Rzadko wpadam już na jedno i to niestety na butelkowe (np. czerwonego smoka, przyjaciel bierze srebrnego). Zaprzestalem wiec zamawiac lanego szafarza i opata. Polecam do piwa tosty. W lecie otwierają ogródek, tam piwo smakuje lepiej.
Comment
-
Comment