Rajska 22, Sklep Benedyktyński (zamknięte)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dontedra
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2009.06
    • 54

Musze przyznać że Srebrny Niepasteryzowany rewelacyjny!!! po prostu wymiata tego z butelek a serio to uprzedzam że jak się spróbuje to na jednym nie ma szans skończyć

Comment

• toto
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2006.12
      • 949

Tytuł posta "Nowe piwa na Rajskiej" jest trochę mylący. To są chyba nowootwarte beczki tych piw, a nie nowe rodzaje piw. O ile pamiętam, to beczkowe piwa Fortuny od dawna są niepasteryzowane, a Srebrny Smok i Piwo Klasztorne Przeora (beczkowe) są na Rajskiej przynajmniej od początku tego roku.

Comment

• smakoszek
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2009.05
        • 62

Powiem tak, Srebrny Smok jest akurat najgorszym smokiem z Fortuny, więc nie widzę powodu do takich pochwał. Spróbowałem - nie powala.

Comment

• VanPurRz
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2008.09
          • 4229

Hmm lokal w tygodniu robi wrażenie nobliwego ale w piątek zamienia się w siedlisko karaoke Ostra impreza do 2 nad ranem zupełnie nie pasowała do miejsca ale ludzie bawili się dobrze. Mnie niestety zniesmaczyła obecność mniejszości seksualnych i mimo, że Srebrny Smok z beczki niepasteryzowany okazał się jednym z cudowniejszych piw jakie miałem okazję pić w życiu (przepiekna piana, harmonijny słodowy smak, piękna bursztynowa barwa), a ciemny Przeora niewiele mu ustępował, przepyszne były też nalewki benedyktyńskie to opuszczałem to miejsce z niejakim niesmakiem.
          "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• Cez
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2003.01
            • 1789

Mniejszości seksualne? Co na to przeor i Benedyktyni?!
            Masz stare niepotrzebne rzeczy, to napisz.

Comment

• MarcinKa
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼🍼
              • 2005.02
              • 2736

Nareszcie udało mi się tam dotrzeć na piwo a nie tylko do sklepu. Dobry lokal na spokojne spotkanie kiedy trzeba pogadać, coś omówić. Lali wczoraj dwa piwa. Ciemne i Bursztynowe. Ciemne to zapewne Przeor, Bursztynowe (pani mówiła, że Amber) to chyba Opat. Może ktoś ma dokładniejsze info co to za piwa i czy niepasteryzowane może.
              Do tego duży wybór butelek (Amber, Fortuna, Krajan, coś z Witnicy, dwa Koreby...).
              Lali jeszcze coś o nazwie Tyskie
              Jeżeli ktoś szuka spokojnego lokalu niedaleko Rynku to jest to odpowiednie miejsce.
              To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

Comment

• skitof
                Major Piwnych Rewolucji
                🍼🍼
                • 2007.11
                • 2484

No, a jak tam z cenami. Bo jak kiedyś coś tam kupowałem, to miałem wrażenie, że wszystko dwa razy droższe niż gdzie indziej.

Comment

• MarcinKa
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🍼🍼
                  • 2005.02
                  • 2736

Niestety drogo. Lane 8 PLN. Porter Benedyktyński z butelki 10 PLN.
                  To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

Comment

• historyk
                    Szeregowy Piwny Łykacz
                    • 2008.10
                    • 6

Podrożało

Zgadzam się z przedmówcą. Kiedy cena piwa oscylowała wokół 6.5-7 zł była to znakomita okazja, żeby napić się co najmniej 2 a czasem nawet 3 wysokogatunkowych piw. Obecne ceny skalkulowane na 8-10 zł to przesada. Rzadko wpadam już na jedno i to niestety na butelkowe (np. czerwonego smoka, przyjaciel bierze srebrnego). Zaprzestalem wiec zamawiac lanego szafarza i opata. Polecam do piwa tosty. W lecie otwierają ogródek, tam piwo smakuje lepiej.

Comment

• toto
                      Kapitan Lagerowej Marynarki
                      • 2006.12
                      • 949

Lokal zamknięty. Wygląda na to, że będzie tam coś innego, a nie sklep i knajpka.
                      Last edited by toto; 2010-04-23, 12:51.

Comment

• pizmak666
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🍼
                        • 2006.12
                        • 1904

Przenieśli się na Miodową
                        „Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”

"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".

Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.

Comment

Przetwarzanie...
                        X