Meiselsa 20, Mleczarnia

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19291

Meiselsa 20, Mleczarnia

Klimatycznie urządzony lokalik z graciarnią jak z babcinego kuferka. Wszystko jednak nie bez ładu i składu, przytulnie i czasem dość tłoczno.
    Bardziej kawiarnia niż pub, wg. moich kryteriów, ale piwa są. Warto wspomnieć, że jest lany Paulaner i w przeciwieństwie do Taboo smaczniutki za 10 pln duży a 8 mały. Z butelki też jest po 9,5 pln. Poza tym lany Żywiec i inne butelkowe z tej "stajni".
    Dla wielu obowiązkowy punkt wizyt w Krakowie.
  • pizmak666
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2006.12
    • 1907

Pojawiło się także lane Brackie.
    „Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”

"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".

Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.

Comment

• e-prezes
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19291

Co ciekawe mleczarnię kojarzyłem z zupełnie innym miejscem, więc można uznać moje wpisy w tym wątku za kompltnie od czapy.
      Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2012-08-17, 00:35.

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
        Czechy, Jičín, Hradecká 519, Minipivovar Jičín
        dadek
        Jičín jest zapewne znany większości, choć pewnie mało kto był w tym ślicznym miasteczku. Ale każdy w dzieciństwie lub ze swoimi pociechami oglądał przygody rozbójnika Rumcajsa, w której to kreskówce wygląd zabytkowego rynku i okolic został idealnie odtworzony. Nie było tu jednak browaru,...
        2025-01-10, 00:48
      • heckler
        Słowenia, Kobarid, Gregorčičeva 32, Pivovarna FEO [zamknięte?]
        heckler
        Pogoda dopisała i dzięki temu nasza wyprawa rowerowa doszła do skutku. Na początku eskapady błąkaliśmy się dwa dni we Włoszech w okolicach Cortina d'Ampezzo, a następnie w dniach 16-19.09 byliśmy już na Słowenii w pięknie położonym u stóp Alp Julijskich miasteczku Kobarid. Po Słoweńskich...
        2018-09-27, 11:21
      • dadek
        Niemcy, Kassel, Untere Königsstraße 60, Bierstube am Stern
        dadek
        Bardzo wesołe miejsce w samym centrum Kassel. Główne skrzyżowanie tramwajowe (gwiazda czyli Stern, rozjazdy w każdym kierunku), ruch tramwajów całodobowy. Nigdzie nie znalazłem godzin otwarcia/zamknięcia, o każdej porze dnia/nocy gdy przejeżdżaliśmy było otwarte (przynajmniej w sierpniu...
        2024-09-03, 03:09
      • dadek
        Austria,Wiedeń,Mariahilfer Str.156-158, Brauhof Wien Fünfhaus/Kaltenhauser Botschaft
        dadek
        Kolejny wiedeński browar odwiedziliśmy na zakończenie dnia 29.04.2024.
        Wielka, stylowa, 5-piętrowa kamienica o pięknie zdobionej białej elewacji, znajduje się w dzielnicy Füfhaus w odległości 600 m od dworca Wien Westbahnhof. Mieści się tu 4-gwiazdkowy hotel, a od 2019 roku także...
        2024-05-23, 01:04
      • dadek
        Czechy, Benešov, Táborská 306, Pivovar Ferdinand
        dadek
        Piwa z tego browaru są zapewne znane większości bo dostępne również w Polsce, ja też piłem je wielokrotnie. Jednak nigdy nie było okazji zwiedzić zabytkowych wnętrz browaru, a jest to możliwe zasadniczo raz do roku w drugą sobotę września, gdy odbywają się Pivovarské slavnosti. W tym...
        2023-11-17, 00:48
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...