Niewielki lokalik w miejscu dawnego sklepu hydraulicznego, w tym samym budynku co pub Wręga. Parę stolików, drewniane krzesła i barek. Na ścianie ciekawy gadżet - duża, poobijana tablica z kamieniołomu ostrzegająca przez strzelaniem. Poza wyszynkiem jest też kuchnia, w czasie mojej obecności serwująca ładnie pachnące zupki (nie chmielowe).
Piwnie: 3 nalewaki - pod dwoma Relakspolowymi (Czarny Smok Amber i Dark) kryje się zawartość oczywiście z Zawiercia, trzeci to coś na T (na nalewaku pogięta klatka z krzyżem).
Ceny piwa lanego: 6,50 zł/0,5 l oraz 5 zł/0,33 l.
Na półkach parę piw butelkowych z 2 największych koncernów (7,50 zł/0,5 l oraz 6 zł/0,33 l) oraz Smocza Jama Bursztynowe i Ciemne (pozostałości po nieczynnym Relakspolu). O cenę Smoczych Jam nie pytałem, ale wszystkie półlitrowe są po 7,50 zł.
Piwnie: 3 nalewaki - pod dwoma Relakspolowymi (Czarny Smok Amber i Dark) kryje się zawartość oczywiście z Zawiercia, trzeci to coś na T (na nalewaku pogięta klatka z krzyżem).
Ceny piwa lanego: 6,50 zł/0,5 l oraz 5 zł/0,33 l.
Na półkach parę piw butelkowych z 2 największych koncernów (7,50 zł/0,5 l oraz 6 zł/0,33 l) oraz Smocza Jama Bursztynowe i Ciemne (pozostałości po nieczynnym Relakspolu). O cenę Smoczych Jam nie pytałem, ale wszystkie półlitrowe są po 7,50 zł.
Comment