Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dontedra
Wyświetlenie odpowiedzi
Poselska 9, Katedra Pub (zamknięte)
Collapse
X
-
Witam!
Do naszej lodówki dołączyły:
- Corneliusy i Maćkowe Miodowe z Sulimaru
- Lubelskie Pils i Mocne
- Lwy i Relax z browaru zodiak
- Pilsweiser Exclusive i Strong oraz Grybów Premium
- Naturalne i Rycerz z Gościszewa
- Mazowieckie i zdrojowe z Konstancina
- Trochę niemieckich piw piwnicznych
- jak zwykle trochę ukraińskich i czeskich
zapraszamy gorąco!
Comment
-
-
Odwiedziłem wczoraj Katedrę, o 17 względnie pusto, na połowie stolików jednak "rezerwacja". O 20 full totalny. W nalewakach Zawiercie Bursztynowe, Lubuskie, niestety skończył się Baltas White ze Svyturysa, a Zawiercie Czekoladowe dostało czkawki i nie chciało się lać. Lodówka pełna: Kormoram, Konstancin, Jagiełło, Perła, Noteckie, Amber, Fortuna itd. Jakiś Opat był, Zubr, Černá Hora w dużym wyborze, trochę Trapistów, z Engela sporo piw, ja smakowałem Kristallweizen, Weissbier Pils oraz Keller Hell.
Bardzo zacna miejscówka, warta częstszych odwiedzinDon't trust nobody, It will cost you much too much
Beware of the dagger, It caress you at first touch
O, all small creatures, It is the twilight if the gods
Comment
-
-
zauważyłem 4 ...ale byłem pierwszy raz i koncentrowałem się na lodówce...Don't trust nobody, It will cost you much too much
Beware of the dagger, It caress you at first touch
O, all small creatures, It is the twilight if the gods
Comment
-
-
W zeszłym tygodniu (czwartek wieczorem) na nalewakach: Svyturys Baltas (9 zł), Kvasar z Cernej Hory, Celtyckie (7 zł) i któreś Zawiercie. Sporo różnych butelek w lodówce.
Piwa dobre (Celtyckie super), ceny znośne, lokal pełny (ok. 40 osób, wolne tylko przy barze), nie zadymione.
I tyle plusów. Pora na minusy:
- super, że w lokalu się nie pali. Ale jeśli oznacza to, że za barem przez parę minut nikogo nie ma, bo barman pali sobie przed lokalem i patrzy przez szybę na czekających klientów - to już wcale nie jest fajnie,
- malownicza sterta na wpół rozpakowanych kartonów z butelkami z piwem (mieszcząca się tuż na lewo od wejścia) nie jest ani właściwym sposobem przechowywania piwa, ani nie sprawia estetycznego wrażenia,
- barman był wyraźnie zdziwiony, gdy powstrzymałem go przed użyciem łyżki do wyrzucenia piany ze szklanki i grzecznie poprosiłem o dolanie do pełna dopiero gdy piana sama opadnie
- piwa nalewa się trzymając końcówkę rury w pianie
- pszeniczne (Baltas) nalano do niskiej, pękatej szklanki, sygnowanej przez Boss Witnica.
Więcej grzechów nie pamiętam. Ale jak na jeden raz to dużo za dużo.
Comment
-
-
Akurat konto nie jest zahasłowane, ale też nie wiem co takiego bazyliszek tam wypatrzył.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Może barmanki tańczące na stole?"You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
-
A czy tam jest wyjście z drugiej strony niż od poselskiej? Byłem tylko raz, więc nie pamiętam. Jeśli nie, to zdjęcie sugeruje przemeblowanie wnętrza.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
Comment