Poselska 9, Katedra Pub (zamknięte)

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dontedra
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2009.06
    • 54

    #61
    Drodzy Browar-Bizowicze!

    Zapraszam na lanego Ciechana Miodowego oraz premierowego Złotego Smoka Z kija Podpięte świezutkie beczki ale do wieczoru moze nie wystarczyć, wiec trzeba się spieszyć

    Comment

    • dontedra
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2009.06
      • 54

      #62
      Witam!

      Po raz kolejny premiera na nalewku Czarne z Fortuny, wiec zapraszamy póki się leje (Dla zachęty dodam ze nie jest mega słodkie wiec warto porównać z wersją butelkową....)

      Comment

      • katedrapub
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2009.03
        • 19

        #63
        Witam,

        W nalewakach końcówka Czarnego z Fortuna i świeżutki Ciechan Wyborne, w kolejce czeka na podpięcie Miodowe.

        Ciekawostką będzie:

        Piwo Jasne Pełne RACIBORSKIE klasycznie warzone FERMENTOWANE W OTWARTYCH KADZIACH

        Powiem, że już zdegustowałem i gorąco polecam ...



        Oprócz tego w lodówce:
        - Wszystkie piwa z Ciechanowa;
        - Cała Fortuna;
        - Jagiełło (Magnus, Light, Nałęczowskie, Gulden);
        - Amber (Koźlak, Grand, Złote Lwy, Żywe);
        - Racibórz (Pełne, Premium, Jasne Pełne Klasyczne, Twierdzowe);
        - La Treppe;
        - Janów;
        oraz kilka rodzajów piw czeskich.

        Nowa dostawa już niedługo

        Gorąco zapraszay.

        Comment

        • delvish
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2004.11
          • 3508

          #64
          Ale po co tak krzyczeć? Myślisz, że w jakich kadziach fermentuje piwa Ciechan?
          "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
          (Frank Zappa)

          "It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

          Comment

          • żąleną
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2002.01
            • 13239

            #65
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika katedrapub Wyświetlenie odpowiedzi
            - La Treppe;
            Ahumba, jeśli zechcesz uwarzyć klasztorniaka, masz już nazwę

            Comment

            • katedrapub
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2009.03
              • 19

              #66
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi
              Ahumba, jeśli zechcesz uwarzyć klasztorniaka, masz już nazwę
              Proszę pamiętać o prawach autorskich

              Comment

              • dontedra
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2009.06
                • 54

                #67
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish Wyświetlenie odpowiedzi
                Ale po co tak krzyczeć? Myślisz, że w jakich kadziach fermentuje piwa Ciechan?
                Koledze pewnie chodziło o to że wszystkie piwa z Raciborza sa ważone w kadziach zamkniętych a tylko to Tradycyjne jest ważone w otwartych. Zresztą każde piwko z tego browaru jest ciekawostką u nas Jeśli Tradycyjne jest choć w połowie tak dobre jak Twierdzowe to nie ma na co czekać.... trzeba próbować jak najszybciej!

                Comment

                • żąleną
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2002.01
                  • 13239

                  #68
                  To już wiem, dlaczego jest takie słodkie. Pewnie ktoś przechodził z workiem cukru i się wyrżnął.

                  Krakusy, dajcie znać, jak smakuje wersja beczkowa.

                  PS Warzone!

                  Comment

                  • Seta
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2002.10
                    • 6964

                    #69
                    Ja dalej nie kumam co one owo piwo w owych kadziach jest: ważone, warzone czy fermentowane?

                    Last edited by Seta; 2009-10-02, 14:43.

                    Comment

                    • delvish
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2004.11
                      • 3508

                      #70
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedzi
                      Ja dalej nie kumam co one owo piwo w owych kadziach jest: ważone, warzone czy fermentowane?
                      Wytłumaczę ci Seat
                      Tradycyjne jest "klasycznie warzone", fermentowane w otwartych kadziach i w tychże kadziach ważone. Reszta piw ważona jest w zamkniętych kadziach i fermentowana "niebardzowiadomogdzie"

                      A tak na serio koleżanko dontedra, to czy kolega Żą dobrze zrozumiał, że Raciborskie jest beczkowe. Bo ja mam wątpliwości.
                      Last edited by delvish; 2009-10-02, 14:52.
                      "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
                      (Frank Zappa)

                      "It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

                      Comment

                      • Seta
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2002.10
                        • 6964

                        #71
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish Wyświetlenie odpowiedzi
                        Wytłumaczę ci Seat
                        Tradycyjne jest "klasycznie warzone", fermentowane w otwartych kadziach i w tychże kadziach ważone. Reszta piw ważona jest w zamkniętych kadziach i fermentowana "niebardzowiadomogdzie"
                        E... A nie łatwiej dolać spirytu?? Ważne żeby w dekiel waliło!
                        Czekajcie Szara wróci z Żywca to dostaniem kadzią w łeb!

                        Comment

                        • żąleną
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2002.01
                          • 13239

                          #72
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish Wyświetlenie odpowiedzi
                          A tak na serio koleżanko dontedra, to czy kolega Żą dobrze zrozumiał, że Raciborskie jest beczkowe.
                          Faktycznie, chyba nieco sobie dopowiedziałem. No cóż, niebawem się dowiemy.

                          Comment

                          • smakoszek
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2009.05
                            • 62

                            #73
                            Wzruszający tekst przepisany z etykiety "klasycznie warzone fermentowane w otwartych kadziach" - a polecać nie ma co Zwykłe piwo. Piłem wczoraj w Omercie bez tego całego krzyku. Po prostu zapytałem, czy jest coś nowego i dostałem Raciborskie i nikt nie robił tyle halo z tego powodu. Tam też się cieszą z nowości, tyle, że dyskretniej. Umiaru...

                            Comment

                            • smakoszek
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2009.05
                              • 62

                              #74
                              A tak przy okazji, co w beczkach? Nadal się trzeba śpieszyć na Czarne, bo wczoraj jeszcze było...

                              Comment

                              • dontedra
                                Kapral Kuflowy Chlupacz
                                • 2009.06
                                • 54

                                #75
                                Przepraszam za literówke. Proszę o wyrozumiałość dla naszej ekipy, bo jesteśmy nowicjuszami w browar.bizowym światku i cały czas sie uczymy....

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X