Poselska 9, Katedra Pub (zamknięte)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Maykel
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2010.01
    • 49

Też nic nie widzę na tej stronie. Ale skoro już mowa o Katedrze... Będąc tam w sobotę dowiedziałem się od barmana (menedżera? właściciela?), że w pubie idą spore zmiany. Główna to zmiana... adresu. Pub pod inna nazwą (chyba Sarmacja z tego co pamiętam) ma być na ul. św. Tomasza. Mają być 4 sale, parkiet do tańczenia, każda sala z osobnym tv (transmisje meczów), sala dla palących (z tego akurat się nie cieszę). Na więcej szczegółów myślę, że trzeba zaczekać. Mam nadzieję, że nie była to jakaś tajemnica. Teraz trzeba czekać na info od właścicieli

Comment

• Pendragon
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2006.03
      • 13952

Oho, czyżby ponownie z dontedrą? Cóż za burzliwy związek

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• toto
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2006.12
        • 949

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
        Z tego co nieoficjalnie słyszałem to Sarmacja mieści się (jeszcze chyba nieczynna) pod św. Tomasza 8, czyli zupełnie gdzie indziej niż House of Beer. Tym razem spudłowałeś.

Comment

• pizmak666
          Major Piwnych Rewolucji
          🍼
          • 2006.12
          • 1904

Przechodziłem obok tego przybytku (po wizycie w Katedrze ) gdzieś pod koniec ubiegłego roku i plakat na drzwiach obwieszczał że już mają otwarte .Lokal mieści się na św. Tomasza 8 po prawej stronie ulicy, praktycznie przy wejściu na Plac Szczepański.W środku nie byłem ponieważ świadomość tego że oba przybytki mają coś ze sobą wspólnego skutecznie mnie do tego zniechęciła.
          „Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”

"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".

Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.

Comment

• dontedra
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2009.06
            • 54

Mój związek z Katedrą/Sarmacją zakończył się już dość dawno temu (jakieś 8 miesięcy) odwiedzam nadal ale już jako klient. Co do powiązań z Housem to jak najbardziej potwierdzam bardzo ścisłe więzy.

Comment

• honza_krk
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2009.03
              • 31

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maykel Wyświetlenie odpowiedzi
              Też nic nie widzę na tej stronie. Ale skoro już mowa o Katedrze... Będąc tam w sobotę dowiedziałem się od barmana (menedżera? właściciela?), że w pubie idą spore zmiany. Główna to zmiana... adresu. Pub pod inna nazwą (chyba Sarmacja z tego co pamiętam) ma być na ul. św. Tomasza. Mają być 4 sale, parkiet do tańczenia, każda sala z osobnym tv (transmisje meczów), sala dla palących (z tego akurat się nie cieszę). Na więcej szczegółów myślę, że trzeba zaczekać. Mam nadzieję, że nie była to jakaś tajemnica. Teraz trzeba czekać na info od właścicieli
              Czyli co "Katedra" out definitywnie?? Narazie nie mam czasu, żeby się na piwo ruszyć w okolice Poselskiej

Comment

• Maykel
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2010.01
                • 49

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika honza_krk Wyświetlenie odpowiedzi
                Czyli co "Katedra" out definitywnie?? Narazie nie mam czasu, żeby się na piwo ruszyć w okolice Poselskiej
                Z tego co zrozumiałem to jakiś czas Katedra i Sarmacja mają działać równolegle, ale w perspektywie ma zostać tylko ta druga. Czas pokaże czy ta zmiana wyjdzie im na dobre. W każdym razie trzymam kciuki.

Comment

• leona
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2009.07
                  • 5853

Zajrzałem wczoraj na Tomasza 8 i się przeraziłem. To że trwa remont to normalka ale tam przygotowane leżą lub na wieszakach wiszą jakieś kontusze, żupany, suknie, jakieś bibeloty rodem z XVII-XVIII wieku. Mam nadzieję że to jakiś stary wystrój i czeka na zabranie przez rekwizytora

Comment

• delvish
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.11
                    • 3508

Może planują ściślejszą współpracę ze Staropolskim?
                    "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
                    (Frank Zappa)

"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

Comment

• MarcinKa
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍼🍼
                      • 2005.02
                      • 2736

Byłem w niedzielę. Lany Baltas pszeniczny za 9 PLN, Kormoran Wiśniowy 8 PLN i Fortuna Miodowa chyba też 8 PLN. Tłumów nie było, raczej przytulnie.
                      W lodówce trochę piwa, ale bez rarytasów (Fortuny, Konstanciny, Ciechany, Kipery, Kormorany, Bernardy..).
                      To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

Comment

• giudice
                        Gość
                        • 2005.07
                        • 231

Lokal zamknięty.

W Sarmacji powiedzieli, że od tygodnia już Katedra nie egzystuje i cały interes przenoszą właśnie tu.

Comment

• e-prezes
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2002.05
                          • 19261

Nadal nic tam nie działa, choć w środku jakby remont.

Comment

• pizmak666
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🍼
                            • 2006.12
                            • 1904

Prezesie, tam zakład fryzjerski już był
                            „Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”

"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".

Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.

Comment

• e-prezes
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2002.05
                              • 19261

Widać kiepska miejscówka, bo też padł

Comment

Przetwarzanie...
                              X