św. Tomasza 35 / Św. Krzyża, House of Beer

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • rivendel
    Porucznik Browarny Tester
    • 2010.06
    • 262

    #46
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedzi
    Lany Smok Dark to zagadka dla detektywa. Jakoby jest to Zawiercie, jeśli Zawiercie to Czekoladowe ale dlaczego smakuje jak Cerny Kozel? Jaja sobie robią.
    Ja kiedyś dostałem z kolegami Amber Boy zamiast Artezan IPA.
    Jest wiele sposobów zabijania czasu, ale nikt nie potrafi go wskrzesić

    Comment

    • relaksio
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2009.01
      • 96

      #47
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rivendel Wyświetlenie odpowiedzi
      Ja kiedyś dostałem z kolegami Amber Boy zamiast Artezan IPA.
      To i tak lepiej niż dostać podkisłego Smoka. Ponoć codziennie mają jakieś lane piwo dnia.
      Info na facebooku chyba dają.
      POLAKIEM jestem i dobre
      PIWO nie jest mi obce...

      Comment

      • Rzeszowiak
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼
        • 2009.04
        • 1597

        #48
        Obsługę faktycznie można by doszkolić. Aktualnie w nalewaku m.in. Flying Dog K9 za którego liczą sobie 16 PLN. Mimo wszystko warto spróbować.

        Comment

        • e-prezes
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2002.05
          • 19261

          #49
          Nie wiem jak było wcześniej, ale krótkie spojrzenie na to co widziałem i deja vu jakby Omerta sprzed 2 lat. Obsługa sprawna, z grubsza znająca się na stylach i sprzedawanych piwach (tu bardziej). Przy tym "przerobie" jaki dziś widziałem (dużo zagranicznych gości) ciężko się przyczepić do jakości obsługi. Co do piw... trafiłem na końcówkę IIPA Flaying Doga (smaczny, choć ciężki, ale było sporo chętnych po 16 zł za duże) i początek Sumeczka Kocoura (też dobry) po 8 zł za małe. Duvel z butelki za 15 zł to była jednak porażka. W zapachu rozpuszczalnik, a w smaku kwasowość. Nic przyjemnego.
          Lokal mimo wszystko godny polecenia, jak ktoś nie ma czasu na wypad na Kazimierz. 9 nalewaków, 6-7 czynnych oraz bardzo duży wybór piw butelkowych. Ceny wyższe niż u konkurencji, ale niewiele i do akceptacji.

          Comment

          • pizmak666
            Major Piwnych Rewolucji
            🍼
            • 2006.12
            • 1904

            #50
            To chyba prezes pominął piwnice
            „Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”

            "Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".

            Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.

            Comment

            • e-prezes
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2002.05
              • 19261

              #51
              Zaiste, nie schodziłem wnioskując, że będzie tam zaduch.

              Comment

              • Pendragon
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛
                • 2006.03
                • 13952

                #52
                A może była zamknięta tak jak podczas mojej ostatniej wizyty? A był to weekendowy wieczór.

                moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                Comment

                • toto
                  Kapitan Lagerowej Marynarki
                  • 2006.12
                  • 949

                  #53
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                  A może była zamknięta tak jak podczas mojej ostatniej wizyty? A był to weekendowy wieczór.
                  Czasami dół bywa zamknięty, ale akurat wczoraj był otwarty (piłem tam Ox Bile z Hausta).

                  Comment

                  • e-prezes
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2002.05
                    • 19261

                    #54
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika toto Wyświetlenie odpowiedzi
                    Czasami dół bywa zamknięty, ale akurat wczoraj był otwarty (piłem tam Ox Bile z Hausta).
                    O w mordę! To przegapiłem taką nowość...

                    Comment

                    • ART
                      mAD'MINd
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2001.02
                      • 23929

                      #55
                      Klimatyczna knajpka (piwnica czynna od 18:00) z dobrym wyborem piw na nalewakach. Zajrzeliśmy w zeszłą sobotę, na jednym z kranów Sierra Nevada black ipa (12zł/15zł) - bardo dobra, z racji gorąca wskazane 0,3l. Pracownia Piwa bodaj Like on Neck za 10zł za pół litra. Było jeszcze kilka innych piw na kranie. Wysokie sklepienia sprawiają że dość hałaśliwie jest. Ale piwo, wystrój i obsługa bardzo dobra. No może te kufle odpustowe w gablocie z czasem można by powymieniać na zacniejsze sztuki
                      Last edited by ART; 2013-07-24, 10:20.
                      - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                      - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                      - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                      Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                      Comment

                      • Antylop
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2009.10
                        • 1415

                        #56
                        Prośba / pytanie

                        Czy ktoś wie co jest obecnie na nalewakach ?
                        Bardzo proszę o jakieś info.
                        Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...

                        Comment

                        • pizmak666
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🍼
                          • 2006.12
                          • 1904

                          #57
                          Pojawiła się naprawdę świetna warka AIPy z Kormorana i porter z Ciechanowa.
                          „Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”

                          "Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".

                          Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.

                          Comment

                          • e-prezes
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2002.05
                            • 19261

                            #58
                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika toto Wyświetlenie odpowiedzi
                            Czasami dół bywa zamknięty, ale akurat wczoraj był otwarty.
                            Dół po Imbeerze przerobiony, ale da się poznać miejsce. Szkoda, że nie dało się znaleźć miejsca. Tłumy ludzi.

                            Comment

                            • VanPurRz
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2008.09
                              • 4229

                              #59
                              Dół od 18.00. Od tej godziny full ludzi, wcześniej pustawo. Całkiem niezły klimacik, nawet jezeli do siedzenia są kanapy (na których bardziej chce mi się spać niż piwo pić), na szczęście kanapy są już rozprute i stare Wybór mnie nie powalał, nie był może tragiczny ale miałem jedno/dwa piwka które naprawdę warto było wypić. Oferta dnia to piwo za 5, były Krusovice. Mają własne podstawki.
                              Ogólnie warto raz wpaść, ale nie jest to miejsce do którego chciałbym często wpadać. Takie raczej bezpłciowe czyli pasujące dzisiejszym młodym i wykształconym
                              "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

                              Comment

                              • e-prezes
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2002.05
                                • 19261

                                #60
                                Dziś za 5 miloslawski pilzner. Poza tym dwa ciemne piwa (porter i stout) Wow! Gdzieś na mieście słyszałem że stouty to nie są piwa na lato. Cieszę się tutaj nie wierzą w takie bzdury.

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X