Warszauera 10, Beer Gallery [zamknięte]

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pizmak666
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2006.12
    • 1904

Podsumowując wątek:
    BeerBOY- 7 postów sławiących Smoczą Jamę ,Beer Galery i Fortunę
    super17stka-pierwszy i jedyny post o tym że właściciel jest w-ce prezesem Fortuny
    piwko33-dwa jedyne posty o właścicielu Beer Galery i jego rewelacyjnym lokalu
    Bazyliszek-6 postów (wszystkie w temacie Beer Galery) czarny PR na lokal ,może były pracownik?
    +kilka postów właściciela skasowanych przez administrację…
    „Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”

"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".

Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.

Comment

• bazuka
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2009.06
      • 16

To co leją, to dobre nie jest, ale porównywanie lokali ze względu na ilość miejsc siedzących, to śmieszne.
      Drogi piwko33 - nie zapełnicie Beer Galery z taką obsługą. Jak barman nie wie, co leje, bo albo mu zabronił powiedziec właściciel, albo po prostu nie ma pojęcia, bo taki niewyedukowany, to ja tam więcej nie zajrzę. Tak drogi Panie, Omertę łatwo zapełnić, bo tam barmani wiedzą co mają w nalewakach i chetnie o tym mówią, a wiedzę mają dużą

Comment

• FortArt
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2007.12
        • 28

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bazuka Wyświetlenie odpowiedzi
        Drogi piwko33 - nie zapełnicie Beer Galery z taką obsługą.
        Zapełnili.
        Jak przedtem normą było, że zajęty był jeden, dwa stoliki to teraz nie poznałem lokalu. Tłum ludzi, jakieś kolejki do baru i WC. Nie wiem może to ta ustawa antynikotnowa tak zapełniła lokale, no w kazdym razie Beer Gallery ma się dobrze.
        Stare reklamy

Comment

• FortArt
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2007.12
          • 28

Nie wiem czy ten wątek czyta ktoś z obsługi, ale na litość boską zainwestujcie w ogrzewanie. Przecież to są jaja żeby siedzieć w pubie w kurtkach i płaszczach.
          Stare reklamy

Comment

• DoktorK
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2010.10
            • 21

Osobiście odwiedziłem wczoraj „ BEER GALLERY”, od razu gdy wszedłem do Środka, rzuciło mi się w oczy, że doszły nowe nalewaki. Teraz jest ich 9 i podobno...jeśli można wierzyć obsłudze...wszystkie czynne.
            Na nalewakach oczywiście Fortuna: Srebrny Smok, Złoty Smok, KOMES, Czarne.
            Ponad to Kozel, Celtyckie i dwie...oranżady...
            Wiśniowe Beer Gallery - zapach zbliżony do zapachu fiołków,
            Cytrynowe Beer Gallery - o zapachu bliżej nie określonym.... (według mnie była zepsuta).
            Oczywiście niewiadomego pochodzenia....
            Ceny piwa z nalewaków na mój gust, bardzo wysokie...,
            wszystkie polskie 9zł
            wszystkie zagraniczne 10zł,
            "oranżady" Beer Gallery 12zł,
            oraz KOMES ( tutaj został pobity rekord) 15zł.
            Komes bardzo dobry, aczkolwiek 15zł za 0,5l to stanowczo za dużo. W lokalu faktycznie bardzo zimno. Oprócz mnie w knajpie były może 4 osoby. Szczerze powiedziawszy wcale mnie to nie dziwi ponieważ w tak niskiej temperaturze i przy tak wysokich cenach trudno jest wypełnić cały lokal..(150 miejsc).

Comment

• e-prezes
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2002.05
              • 19261

W piątek wieczór był tłok, ale przygrywające umpa-umpa nie skłoniło nikogo do tańca w małym przedsionku, gdzie przewidziano miejsce na pląsy. Wystrój plus muzyka i przedziwne towarzystwo sprawiało tak odjechane wrażenie, że brakowało mi tam tylko Alicji i Szalonego Kapelusznika. Snobistyczny lokal i stąd ceny wcale nie dziwią. Wczoraj były dostępne lane 4 smoki, 3 cidery oraz jakaś Fortura. Kvasara, na którego liczyłem już nie było.

Comment

• sienioo
                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                • 2008.12
                • 177

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
                W piątek wieczór był tłok, ale przygrywające umpa-umpa nie skłoniło nikogo do tańca w małym przedsionku, gdzie przewidziano miejsce na pląsy. Wystrój plus muzyka i przedziwne towarzystwo sprawiało tak odjechane wrażenie, że brakowało mi tam tylko Alicji i Szalonego Kapelusznika. Snobistyczny lokal i stąd ceny wcale nie dziwią. Wczoraj były dostępne lane 4 smoki, 3 cidery oraz jakaś Fortura. Kvasara, na którego liczyłem już nie było.
                W pełni oddałeś jak wygląda lokal. Co do cen to niestety we wszystkich knajpach poszły one do góry, ale nadal są ciut niższe niż w Beer Gallery - tam chcą średnio 10 zł za piwko. Tak słabej knajpie nie chce robić reklamy, ale o zgrozo otwierają nowy punkt, tym razem na Starym Mieście. Właściciel (były? prezez znanego browaru) ma kasę, więc nie próżnuje

Comment

• relaksio
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2009.01
                  • 96

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sienioo Wyświetlenie odpowiedzi
                  Tak słabej knajpie nie chce robić reklamy, ale o zgrozo otwierają nowy punkt, tym razem na Starym Mieście.Właściciel (były? prezez znanego browaru) ma kasę, więc nie próżnuje
                  A dokładniej na pl.Wszystkich Świętych,więc lokalizacja pozwoli pewnie na 10 zł za piwo.
                  Już jest przy lokalu świetlne logo FORTUNY,więc właściciel pewnie z nimi miał lub ma
                  powiązania.
                  POLAKIEM jestem i dobre
                  PIWO nie jest mi obce...

Comment

• sienioo
                    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                    • 2008.12
                    • 177

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika relaksio Wyświetlenie odpowiedzi
                    A dokładniej na pl.Wszystkich Świętych,więc lokalizacja pozwoli pewnie na 10 zł za piwo.
                    Już jest przy lokalu świetlne logo FORTUNY,więc właściciel pewnie z nimi miał lub ma
                    powiązania.
                    No to a jak jest na starej lokalizacji - też gł. Fortuna. Wczytaj się w mojego poprzedniego posta i będziesz wiedział jakie to były powiązania (chyba jakoś nie miło się rozstali).

Comment

• toto
                      Kapitan Lagerowej Marynarki
                      • 2006.12
                      • 949

Wczoraj było czynnych 5 nalewaków:
                      - Tyskie Ciemne Łagodne
                      - Urpiner Radler
                      - Kozel
                      - Cerna Hora Kvasar
                      - cydr jabłkowy
                      Piwo 0,5 l w cenie 10 zł. Pusto (ok. 22-giej).

Comment

• MarcinKa
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🍼🍼
                        • 2005.02
                        • 2736

Obok Nic Nowego na św. Krzyża jest remont w lokalu. Na afiszach, ponaklejanych na szybach i murze, pisze że będzie tam następny lokal Beer Gallery.
                        To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

Comment

• pizmak666
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🍼
                          • 2006.12
                          • 1904

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarcinKa Wyświetlenie odpowiedzi
                          Obok Nic Nowego na św. Krzyża jest remont w lokalu. Na afiszach, ponaklejanych na szybach i murze, pisze że będzie tam następny lokal Beer Gallery.
                          Nie podałeś całej nazwy przybytku która brzmi:Beer Gallery Luxury.
                          Czyli spodziewamy się standardu obecnej Beer Gallery z cenami Luxury
                          „Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”

"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".

Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.

Comment

• Pendragon
                            🥛🥛🥛
                            • 2006.03
                            • 13952

Od prawie roku nikt nie pisał o tym lokalu i się nie dziwię. Ceny zniechęcają . Wszystkie piwa mają ujednolicone ceny, z wyjątkiem belgijskich, które są naturalnie droższe. O,5 kosztuje 10 zł, litr złotych 18, a za 25 zł można zamówić 1,5 litra. Wpadłem 15 minut po otwarciu i byłem jedynym klientem, nie licząc jakiegoś znajomego barmana, który zresztą zaraz wyszedł. Na barze zastałem następujący zestaw:
                            - Majer Pils, Majer Pszeniczne, Ciechan Wyborny, Fortuna Wiśniowa, Fortuna Miodowa, Książęce Czerwone, Książęce Ciemne, Kozel Cerny, Kozel Premium.
                            Ucieszyłem sią na Majera, bo akurat tego dnia miałem jechać do Gliwic i Chorzowa, ale mi się nie chciało. No cóż piwo się akurat skończyło, podobnie jak Ciechan. No to wziąłem pszeniczne i to nie było dobry wybór. Zestaw był z poprzedniego dnia, a pszeniczne już trochę waniało. Obsługa też mrukliwa i niezbyt miła. Tak więc po lekkich mękach nie było po co dłużej przebywać w lokalu... W sumie nie polecam.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• toto
                              Kapitan Lagerowej Marynarki
                              • 2006.12
                              • 949

Nalewaków jest 9. Wczoraj były: Bździągwa, Ciechan Pszeniczne, Miłosław Marcowe, Slow Lime, jakiś Skalak, Książęce: Ciemne Łagodne, Czerwony Lager i Pszeniczne oraz jeszcze coś jednego, czego nie zapamiętałem.

Comment

• e-prezes
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2002.05
                                • 19261

Czyli nie jest tak źle...

Comment

Przetwarzanie...
                                X