Będąc ostatnio w Katedrze, zachęcony reklamą pubu Sarmacja postanowiłem go odwiedzić ze znajomymi. Pierwsze wrażenie po wejściu pozytywne, fajny wystrój, dość dużo miejsca, trochę za chłodno. I to by było tyle z plusów. Według reklamy z Katedry mają mieć 160 rodzajów piw, 40 rodzajów nalewek i także sporo miodów pitnych. Z piw to było może 15-20 rodzajów (Koźlak za 11 zł to spora przesada), nie ma lanych piw, tylko butelka. Z nalewek były tylko malinówka i wiśniówka, a o miody już nawet nie pytaliśmy. Póki co poza wystrojem nie można powiedzieć o tym lokalu dobrego słowa, oby się to zmieniło bo zapowiada się ciekawie.
św. Tomasza 8, Sarmacja [zamknięte]
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maykel Wyświetlenie odpowiedziWedług reklamy z Katedry mają mieć 160 rodzajów piw, 40 rodzajów nalewek i także sporo miodów pitnych.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
-
-
Odwiedziłem ostatnio lokal, z piw lanych mieli lubuskie, lubuskie jagodowe oraz erdingera. Mile zaskoczyła mnie promocja, wszystkie lane dawali po 6 złotych. Siedziało może z 5 stolików. Butelek z 50 ponoć mają. O inne produkty nie pytałem, z ciekawostek polecono mi miód lany, ale nie ma co się rozwodzić nad tym tematem, bo to w końcu portal o piwkach. pozdrawiam.
Comment
-
-
Twój nick brzmi jak Sarmacja Byłem w Sarmacji jakoś 2 miechy temu - długo tam nie pobyłem, totalna klapa (2 piwka na nalewakach i jakieś 30 butelek, wystrój jak dla mnie przegięcie, a z lisa na wejściu to mi się śmiać chciało)... Widzę, że zeszli z ceny, ale to raczej nic nie zmieni... Trochę znam branże HORECA i chyba długo Sarmacja nie wytrzyma na rynku.
ps. ale warto tam pójść dla miodów pitnych
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziLane Lubuskie za 6 zł - uczciwa cena.
Comment
-
-
W lokalu są 4 nalewaki (2 podwójne ozdobione kolumnami ceramicznymi z lat 90-tych XX w. - z logo Piast i Dojlidy). Dwa są jednak niesprawne. Wczoraj w nalewakach Lubuskie i Bernard Tmavy, w butelkach ok. 40 piw polskich, czeskich i ukraińskich (na więcej nie ma miejsca na zapleczu). Lubuskie lane w ten poniedziałek było jeszcze w promocji weekendowej po 6 zł - smakowo OK, Bernard po 9 zł, ale kwaskowy mimo wcześniejszego zlania piwa z przewodów.
Reklamują poniedziałkową promocję - za 30 zł piwo beczkowe do oporu. Klientela jednak ok. 19-stej bardzo nieliczna (kilka osób) i to jest zapewne przyczyną, że Bernard kwaśnieje.
Na plus można zaliczyć, że barman jest zainteresowany piwami i potrafi o nich parę słów powiedzieć.
Comment
-
-
Sarmacja - zapraszamy!
To fakt, trochę się u nas pozmieniało. Więcej info na stronie, ale w skrócie:
- mamy rury piwa (3l) - można wybrać sobie dowolne piwo
- 4 nalewaki
- otwarlismy ogródek
- asortyment piw zmienny, ale jak zwykle doskonały
- bynajmniej nie jest u nas pusto!
Z wydarzeń w Pubie:
- Poniedziałki z pÓłkownikiem (co miesiąc spotkania i projekcje filmów)
- Klub Wtorkowy (www.klubwtorkowy.pl)
- Projekt CINEMA-UNDER-GROUND - zachęcamy do wzięcia udziału w naszym nowym konkursie, którego regulamin jest tutaj:
Zaloguj się do Facebooka, aby zacząć udostępniać różne rzeczy oraz łączyć się ze znajomymi, rodziną i ludźmi, których znasz.
Zapraszajka na Tomasza 8!
Comment
-
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PubSarmacja Wyświetlenie odpowiedziTo fakt, trochę się u nas pozmieniało. Więcej info na stronie, ale w skrócie:
- mamy rury piwa (3l) - można wybrać sobie dowolne piwo
- 4 nalewaki
- otwarlismy ogródek
- asortyment piw zmienny, ale jak zwykle doskonały
- bynajmniej nie jest u nas pusto!
Z wydarzeń w Pubie:
- Poniedziałki z pÓłkownikiem (co miesiąc spotkania i projekcje filmów)
- Klub Wtorkowy (www.klubwtorkowy.pl)
- Projekt CINEMA-UNDER-GROUND - zachęcamy do wzięcia udziału w naszym nowym konkursie, którego regulamin jest tutaj:
Zaloguj się do Facebooka, aby zacząć udostępniać różne rzeczy oraz łączyć się ze znajomymi, rodziną i ludźmi, których znasz.
Zapraszajka na Tomasza 8!Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...
Comment
-
-
Na przeciwko Jożina jest sobie Sarmacja, która to przyjemnym klimatem "ceglanym" z licznymi zakamarkami przebija swoją konkurencję. Cóż tego, skoro przebija też podłością piwa. O ile Litovela Moravana u Jożina jakoś wymęczyłem, to Głubczyc nie dałem rady i poddałem się w połowie szklanki. Koszmar jakiś, ale dziwne, bo nie przypominał tych ciężkich szmatławych piw z tego browaru. Było słomkowe, cienkie i wytrawno-kwaśne. Pod koniec kwietnia zamiast Jagodowego było Jabłkowe...
Ale na Raciborskie prawdopodobnie można zajść.Last edited by Pendragon; 2013-06-28, 22:08.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
Comment