św. Wawrzyńca 12, Stara Zajezdnia
Collapse
X
-
„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.Comment
-
No to sam sobie potwierdzę: "około połowy marca"„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
-
Piwo w tym lokalu nie jest na razie warte tego, by sprawdzać go po każdej zapowiedzi sprzedaży trunku produkowanego na miejscu.Comment
-
To już czwarty termin (sierpień-wrzesień, koniec roku 2012, 21-22 lutego, około połowy marca). Instalacja była już gotowa w czerwcu 2012 r.
Piwo w tym lokalu nie jest na razie warte tego, by sprawdzać go po każdej zapowiedzi sprzedaży trunku produkowanego na miejscu.Comment
-
Ostatnio w tym przybytku odbywała się impreza zamknięta na jakieś 2000 osób - chyba już sami chwilę temu doszli do tego, że ten browar to jest im potrzebny jak wrzód na d...„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
-
Tam bardzo często odbywają się imprezy zamknięte, wystarczy zobaczyć na ich face'a. Właściciel sieci hotelowej chciał browar to go zrobił (chyba jest fanem piw miodowych). Teraz też jest tam jakaś pijalnia Whisky.Comment
-
Dzień Św. Patryka w Starej Zajezdni w Krakowie
"W niedzielę 17 marca br. o godz. 17:00 w Starej Zajezdni Kraków by DeSilva przy ul. Św. Wawrzyńca 12 startuje prawdopodobnie najbardziej irlandzka impreza na Kazimierzu. To właśnie tutaj w wielkiej hali z 1913 roku obchodzony będzie hucznie Dzień Świętego Patryka połączony z oficjalną premierą warzonego na miejscu piwa! Wieczorem koncert zespołu pieśni Irlandzkiej Banshee. Wstęp wolny!
Organizatorzy ze Starej Zajezdni spodziewają się tłumów fanów kultury i muzyki irlandzkiej oraz wszystkich lubiących dobrą zabawę. Przygotowano konkursy, specjalne menu i zielone piwo. Nie zabraknie oczywiście irlandzkiej whiskey. Warto dodać, że tylko tego dnia piwo z miejscowego minibrowaru kosztuje jedyne 4 zł"[...]
źródło: http://cojestgrane.pl/polska/malopol...dni-w-krakowieComment
-
Właściciel Starej Zajezdni powinien się bardziej kojarzyć z "Tytanikami" z Piaseczna.Comment
-
Otworzyli?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Tak twierdzą (kelner/barman), tak też głosi ulotka reklamowa obecna w lokalu. Pod takim hasłem (otwarcie minibrowaru) była też impreza w niedzielę. Do garów i kegów im nie zaglądałem. Fakt, że obydwa piwa smakują podobnie, jak dotychczas sprzedawane produkty Spiża. Szczególnie jasne. Ciemne jest nieco mniej palone, bardziej słodkie i podobnie wodniste.Comment