Jako ciekawostka - od wczoraj pojawiło się beczkowe Brackie z Cieszyna po 5 zł za kufel 0,5l
Opole, Spychalskiego 3c, Oliwka
Collapse
X
-
A jak Oliwka bywa czynna?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie). -
Od 10 rano do 23. Z zewnątrz może wygladać mało zachęcająco, ale to typowa dzielnicowa knajpka a tym samym całkowicie bezpieczna. Chodzę tam od 4 lat (mieszkam obok), znam większość stałych gości (pełny przekrój - od robotnika po naukowca) i nie pamiętam żadnej awantury. Uzupełniająco - od właściciela wiem, że Brackie, które ma , jest niepasteryzowane . W smaku -jak dla mnie- jest dość ciekawe, z wyraźną nutą chmielu i lekka nutą słodyczy, choć według mnie balans między tymi smakami zmienia się nieco w zależności od dostawy, czy wręcz beczki, ale to może być subiektywne. Ładny ciemny kolor i dość gęsta piana. Z pewnością dużo lepsze od Warki, która leje się z drugiego kranu.Comment
-
Nie omieszkamy sprawdzić czy jest z odpowiednią dawką metalu- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
-
A pod jakim numerem na Spychalskiego? Może kiedyś będzie mi się chciało mapę zaktualizować, a ulica trochę długa.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Nie znam numeru, ale to jest na początku Spychalskiego, tuż za Placem Piłsudskiego. Naprzeciwko jest lodziarnia Sopelek; obok, w tym samym, krótkim pawilonie - piekarnia Hart, kebab i sklep mięsny Matejka. W tym samym ciagu był pub Fatamorgana, ale od 1 października został zamknięty.Comment
-
Panie, mi kebaby nic nie mówią, ba nawet placu Piłsudskiego na google maps nie ma, więc nie wiem od którego początku szukaćKieruj na przecznice ulic i lewa/prawa.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Ostatnia zmiana dokonana przez Maggyk; 2012-10-11, 22:11.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :DComment
-
Pub Fatamorgana był na Spychalskiego 3a.
O - Gosia była pierwsza i z aktualnymi informacjami.
Można skasować.Ostatnia zmiana dokonana przez jacekwerner; 2012-10-11, 22:13.Ochotnicza Straż Piwna
BAZA = 7446Comment
-
Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :DComment
-
No tak, jak ktoś z innej dzielnicy, to nawet w kebabie nie zje. Idąc od strony Katedry - za Odrą plac z nową , podświetlaną fontanną to Plac Piłsudskiego. Trzeba pójść prosto , minąć skrzyżowanie z Wrocławską i po ok.40m po lewej jest Oliwka.
Comment
-
Metal jest. Piwo po piątaku. Klasycznie za bardzo schłodzone. Sympatyczny barman (właściciel) zapytał czy już piliśmy kiedyś Brackie i udzielił wskazówek, żeby nie przestraszyć się niepasteryzowania i sporej goryczki.Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2012-10-13, 16:51.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Brackie jest, nadal po piątaku jest ( małe po czworaku ), metal jestOchotnicza Straż Piwna
BAZA = 7446Comment