Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
Wyświetlenie odpowiedzi
Opole - Sławice, Ceglana 2a, Hotel & Browar Słociak
Collapse
X
-
Byłem wczoraj. Sobota 22.30. Pocałowałem klamkę. Wszystko pozamykane, chociaż w oknach hotelowych paliło się światło. To co w tygodniu mam próbować lub kiedy organizowana jest komunia lub wesele?. Żenada.Prace archeologiczne wykonywane w połowie lat 80. XX wieku "wykazały niezbicie, że pierwszym zrywem ludowym w naszych dziejach było obalenie reakcyjnego reżimu marionetkowego władcy Popiela, idącego na smyczy zachodnioniemieckiej, przez postępowy nurt plebejski, reprezentowany przez rękodzielnika Piasta", a ów Piast posłużył się do likwidacji Popiela myszami domowymi, dlatego też Komitet Obchodu Założenia Kruszwicy postanowił ufundować pomnik przedstawiający Zwycięską Mysz Postępu i Tradycji.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacekwerner Wyświetlenie odpowiedziTylko bączki - w dowolnej ilościmb WOS
Comment
-
-
To mogliśmy się spotkać, też tam dzisiaj byłem.
I mała korekta - porter po 7.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Ahumba Wyświetlenie odpowiedziI mała korekta - porter po 7.MM961
4:-)
Comment
-
-
Zajechałem dzisiaj żeby nabyć obie wersje [Genius Loci] a tu kicha nie ma wszystko co zabutelkowali wyszło na sprzedaż zewnętrzną, a na krany podepną jak się jakiś zwolni.
Zakupiłem za to coś co warzy Słociak dla browaru Mały Kurek a zwie się belgijska kura.
Comment
-
-
Jechaliśmy sobie dziś autostradą A4 w kierunku Wrocławia, a tu nagle ostrzeżenia: był wypadek, zalecamy zjechać z autostrady... akurat najbliższy zjazd był na Opole, więc skorzystałem z okazji i tak oto wypadły spontaniczne odwiedziny w Słociaku.
Obsługa wydawała się być nieco zagubiona, ustalenie jakie piwa są dostępne okazało się małym wyzwaniem - aczkolwiek udało mi się dorwać w końcu Okazjonalne Żytnie w butelce, oraz Witaj Wiosno - witbier. Można go zakupić i w butelce i z beczki, ale uwaga: trzeba się dopytać, bo dziś był lany z kranu oznaczonego jako "Sławicka Pszenica"
Ogólnie - lokal wewnątrz nieco zbyt... sterylny, jak dla mnie, natomiast ogródek przyjemny. Piwa bardzo smaczne.
Comment
-
-
ktoś ostatnio spijał na miejscu?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacekwerner Wyświetlenie odpowiedziTylko bączki - w dowolnej ilości
Comment
-
-
Odwiedzony w ostatni weekend (07.07.2017). Nie ukrywam, ze wcześniej, planowałem tam spać, a przy okazji popróbować miejscowej kuchni i piw na miejscu. Zrezygnowałem na wręcz innego obiektu ale po przyjeździe absolutnie nie żałowałem, że tam nie spałem. Hotel pewnie dla klientów Media Markt znajdującego się po drugiej stronie trasy, obok hotelu roboty drogowe, wszystko rozkopane, okolica to jeden plac budowy. I co tam można by robić oprócz picia? Iść na zakupy do MM.
Sam obiekt też jakiś smutny, dwoje ludzi na zewnątrz przy stolikach sączących po jednym piwie, w recepcji jedna pani, w barze druga, na sali na dole włączone tv + właściciel.
Nikogo więcej nie widziałem.
Cisza, nic się nie dzieje, zakupiłem 4 piwa na wynos gotowe w 4-paku i uciekłem do GroszowicGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
Comment