Co z porterem? Był zapowiadany na pierwsza połowę marca.
Opole - Sławice, Ceglana 2a, Hotel & Browar Słociak
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika concerto Wyświetlenie odpowiedziCo z porterem? Był zapowiadany na pierwsza połowę marca.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slodki Wyświetlenie odpowiedzi...a wygląda mniej więcej tak- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika concerto Wyświetlenie odpowiedziW komentarzach zjechali ich bardziej niż średnia browar.bizowa
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Ja przejeżdżam tamtędy często, ale niestety autem jako kierowca, więc na lokal mogłem sobie tylko popatrzeć 2 dni temu. Jak na piwny lokal trochę zbyt "zimny' , mimo że sam jestem amatorem nowoczesnego designu.
Zakupiłem za to w recepcji czteropaka. Ponieważ to nie miejsce na opisy, tylko ekspresowe uwagi: świetne archaizujące etykiety, znakomity koźlak, niezłe jasne. Pszenica kwaskowa, "Okazjonalne" takie trochę ni w pięć , ni w dziewięć, nie wiadomo co.... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.
Comment
-
-
A mi wszyściuteńkie, ale to wszyściuteńkie gatunki zastane w browarze smakowały. Bardzo dobrze trafiłem w ostatni czwartek, bo mogłem raczyć się: pilsem, pszenicą, marcowym, koźlakiem i porterem. Również wszystkie były dostępne na wynos.
Świetna okazja na osobiste poznanie Piwowara Łukasza, który zasuwa na sali za dwóch. Po rozmowach stwierdzam, że browar.biz jest w tym lokalu bardzo mile widziany (Art mógłby się tylko nie uwalać tak często porterem ).
W bardzo wysokiej cenie, bo 12,5 kosztuje zestaw 6 różnych podstawek. Zadowoliłem się zakupem kufelka z logo Słociaka za 8zł (0,125l).
Zdecydowanie polecam powrót ostatnim kursem linii 13 z przystanku Partyzancka 84 (w obecnym rozkładzie jazdy to 22:16). Realizuje podjazd pod ciemny cmentarz oraz przemyka z zatrzymaniem na terenie ogromnego, pustego już o tej porze parkingu w zespole hipermarketowym. Jadąc sam w autobusie przez te tereny czułem się jak w taksówce z dodatkowymi atrakcjami. A wszystko w cenie 3zł (bilet u kierowcy).Znam osoby pijące koncerniaki, mimo że próbowały PIWA. Już nie potrafię im pomóc...
Maciek urodził się po zamknięciu Browarów Warmińsko-Mazurskich "JURAND" w Olsztynie. Będą musiały mu wystarczyć wspomnienia taty...
Mateusz z kolei... w okresie wielkiego bumu browarów kontraktowych i minibrowarów restauracyjnych. Czego się ze mną napije za kilkanaście lat?
Comment
-
-
Jak będziesz Ty, to i będzie okazja- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment