Nowy adres na piwnej mapie Opola. Zgodnie z wpisem na popularnym "Fejsie" otwarcie nastąpiło wczoraj. Wstąpiłem dziś przy okazji załatwiania "w mieście" Pilnych Spraw Przed Urlopem.
Z nalewaków dostępne : Tucher Pilsener, Raciborskie Klasyczne oraz MajEr : Jasne, Ciemne i Pszeniczne ( podawane w firmowym szkle ) - do piwa podstawki Tuchera. Nie mając czasu na większą "posiadówę" zamówiłem Tuchera ( 0,5 l - 7,50 ) oraz małego pszeniczniaka z Gliwic ( 0,3 l - 5,00 zł ). W dzisiejszy wściekle upalny dzień "weszły" znakomicie. Do piwa dostałem gratisowo smalczyk i świeże bułeczki - bardzo miły gest .
Z butelkowych : Perła, Racibórz, Namysłów, Tucher i Redds.
Trzeba będzie wpaść na nieco dłuższą degustację - ale to już po urlopie .
Z nalewaków dostępne : Tucher Pilsener, Raciborskie Klasyczne oraz MajEr : Jasne, Ciemne i Pszeniczne ( podawane w firmowym szkle ) - do piwa podstawki Tuchera. Nie mając czasu na większą "posiadówę" zamówiłem Tuchera ( 0,5 l - 7,50 ) oraz małego pszeniczniaka z Gliwic ( 0,3 l - 5,00 zł ). W dzisiejszy wściekle upalny dzień "weszły" znakomicie. Do piwa dostałem gratisowo smalczyk i świeże bułeczki - bardzo miły gest .
Z butelkowych : Perła, Racibórz, Namysłów, Tucher i Redds.
Trzeba będzie wpaść na nieco dłuższą degustację - ale to już po urlopie .
Comment