Otmuchów, ul. Zamkowa 4, Restauracja Zamkowa

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 14999

Otmuchów, ul. Zamkowa 4, Restauracja Zamkowa

Restauracja w zamku, nie pomylić z restauracją "Pod Zamkiem"

Kuchnia, dawno tak doskonałej nie jadłem, jedzenie bezwstydnie smacznie i co najważniejsze - niedrogo jak na takie miejsce (np zestaw zupa, drugie z kotletem, sałatką i ziemniaczkami - 36 zł). Z tym, ze porcje są tak duże, że spokojnie dwoje się naje.
    Porja kartacza - 12 zł - z tym,ze pyszny i wielki (ok 10cm)
    Piwa - z interesujących "Otmuchowskie" z Nysy w cenie 8 zł za butelkę, są też jakieś lane koncerny i butelki.
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Related Topics

Collapse

• Alkoneser
    Browary restauracyjne w Polsce
    Alkoneser
    Cześć,
    mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
    2024-08-05, 11:26
  • pebejot
    Bieruń, pl. Św.Walentego 2, Browar / Pub / Restauracja Stylowa
    pebejot
    Ciekawy browar, a właściwie mikrobrowar, działający od 2023 roku w Bieruniu.
    Znajduje się w restauracji "Stylowa" w sporym budynku vis a vis centralnego przystanku autobusowego.
    Przez cały dzień są dogodne i dość częste połączenia do Oświęcimia i Tychów. Dojazd...
    2025-01-04, 11:17
  • ART
    Bydgoszcz, Marii Skłodowskiej Curie 14, Palanyca. Restauracja ukraińska
    ART
    Odwiedzone we wrześniu, zapomniałem opisać a miejsce jest warte zajrzenia. W ofercie kilka piw z browarów Mykulin i Veles, Dwa lub trzy krany i do tego trochę butelek.

Smaczna kuchnia, miła obsługa, cenowo całkiem pzyjaźnie. Jest zacieniony ogródek przed lokalem.

...
    2024-03-24, 13:22
  • pebejot
    Radomsko, Metalurgii 7, Metalurgia Restauracja&Browar
    pebejot
    Radomsko w 2022 roku zaczęło figurować na piwnej mapie Polski.
    Na terenie dawnych zakładów Metalurgii powstało centrum handlowe, a w nim browar restauracyjny o nazwie Metalurgia.
    Lokalizacja Metalurgii jest bardzo korzystna dla przyjezdnych, odległość od dworca kolejowego to niecałe...
    2022-11-05, 06:28
  • kosher
    Mielnik, Brzeska 118, Restauracja Nowa Wczasowa
    kosher
    Jedyna czynna knajpa w Mielniku poza okresem wakacyjnym. Byłem przejazdem w pierwszej połowie czerwca.
    Restauracja która trąci w wystroju PRLem. Wziąłem ziemniaki+schabowy nadziewany pieczarkami i serem+surówka. Mocna klasyka, na tłusto i bez przybrania, ale nawet smacznie. Sympatyczna...
    2022-07-19, 15:04
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...