Jestem z krwi i kości bielszczaninem ale losy studenckie zawiodły mnie aż do Opola. Dla mnie bardzo przyjemny jest John Bull Pub w podziemiach ratusza, leją tam za piątkę Lecha i Tyskie, a także świetne piwo JB Premium Ale! Wystrój odpowiedni, muzyka musi się poprawić! POlecam nie tylko Opolanom, tak do ciebie mówię ART, ale i przejezdnym!
Opole, Rynek - Ratusz, John Bull Pub [zamknięte]
Collapse
X
-
dzieki za sugestię, niestety muszę się przyznać że John Bulla unikam m.in. ze względu na ceny, piwo i obsługę.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
może w obecnym sezonie jest lepiej, nie upieram się. jednak we mnie niechęć do JB nadal trwa. no ale może przejdę się niedługo po mieście celem odmłodzenia sobie wrażeń nt. kilku lokali w których już dawno nie byłem. a może po prostu sobie zorganizujemy wspólny przelot po knajpach w niedalekim czasie?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pamiętam że z Zagłoby trafiliśmy z kompaniją właśnie do JBP...
Ale tylko na jedno. Towarzystwo jakie tam zastaliśmy w dużej części nie powinno być pojone piwem ze względu na swój zbyt młody wiek.
Szybko zatem salwowaliśmy się do "Maski" po przeciwnej stronie.
Tam też atmosfera nie była taka jak w Zagłobie. Raziła propozycja słonych paluszków i chipsów do piwa...
Comment
-
-
Jeszcze trochę na temat Bulla.
Byłem tam ostatnio i musze przyznać, iż wybór piw się powiększył i to znacznie. Wśród lanych króluje KP, Tyskie i Lech po 6 zł, małe po 4 zł. Z Lanych jest też piwo Johny Bull oraz Bombardier.
Jeżeli chodzi o piwa butelkowe to jest chyba z 10 brytyjskich, do tego belgijskie, francuskie i kilka jeszcze pojedynczych z innych krajów.
Ceny są kosmicznie wysokie, za Fostersa w butelce chcą o ile pamiętam 9 zł.
Comment
-
-
ok, muszę przyznać, że było nawet miło. Angielskie piwka z browaru Young's - są po 13 zł, podaje się tu także Koźlaka Amberowskiego po 6 zł (!!!!!) za butelkę. Sprawdziliśmy z Maggykiem Double Chocolate Stouta, Old Nicka i po Koźlaczku przed wyjściem.
Kibel jest do bani- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
zapomniałem donieść, że Amber Koźlak zniknął z JBP :/- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
No i sie skończyło. odwiedziliśmy ten przybytek wczoraj. Jedynym piwem godnym uwagi był butelkowy Bomabardier za 10 zł.
King przestał się zajmować importem piw i niestety zniknęły. mam nadzieję, że ktoś wypełni tą niszę.
Klimat stały: fura, skóra i komóra.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Wystrój ciekawy, muza ciut za głośna i personel niedoinformowany czy jak. Pytam się jakie mają piwo a ona podaje dwie koncernowe marki. Zatem drążę i dopytuje, że chyba widziałem plakat Paulanera - ona, że jest piwo John Bull. odwracam wzrok i widzę jeszcze cidera.
John Bull lekko kwaskowy, niedopiłem. Może kiedyś jeszcze odwiedzę jak będzie wolna loggia.Last edited by e-prezes; 2008-10-11, 22:40.
Comment
-
-
W Johnie Bullu pojawiło się ostatnio trochę piw. Można kupić te brytyjskie Double Chocolate, Banana Bread i jeszcze jakieś miodowe. Na samo piwo John Bull trafić jest prawie niemożliwe. A z polskich zaczęli sprzedawać Frater; pszenicznego i podwójnego.
Comment
-
-
Comment