Brzeg, Kapucyńska 3, Stara Karczma

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Krzysiu
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.02
    • 14936

Brzeg, Kapucyńska 3, Stara Karczma

"Stara Karczma", róg Młunarskiej i Kapucyńskie.

Lokal już w ścisłym centrum w budynku po byłym browarze Mangliersa. Dwie witryny stylizowane na gotyk, ni w środku nie widać. Lokal niestety czynny od 16.00, więc nie mogłem tam zajrzeć. Na drzwiach informacja - "wstęp dla osób powyżej 19 roku życia" - mają za to u mnie dużo punktów. Piwo Żywiec i Budvar.
  • Pepek
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.04
    • 1500

Krzysiu napisał(a)
    "Stara Karczma", róg Młunarskiej i Kapucyńskie.

Lokal już w ścisłym centrum w budynku po byłym browarze Mangliersa. Dwie witryny stylizowane na gotyk, ni w środku nie widać. Lokal niestety czynny od 16.00, więc nie mogłem tam zajrzeć. Na drzwiach informacja - "wstęp dla osób powyżej 19 roku życia" - mają za to u mnie dużo punktów. Piwo Żywiec i Budvar.
    Od wizyty Krzysia lokal otwierają jeszcze później bo od 18.00. Godzin zamknięcia nie podano, czyli zapewne jak długo ludzie siedzą. Niestety zniknęła tabliczka o wstępie dla określonej wiekiem klienteli, co zresztą widać w środku po obecnym tu bardzo młodzieżowym towarzystwie. Z piw lanych można obecnie nabyć Żywca Full i Warkę Strong po 4,00 zł oraz henia za 4,70 zł. Siedzimy przy dużych drewnianych ławach. Pomieszczenie nawet ładnie zaadoptowane, dużo drewna, trochę starych sprzętów, choć do typowej starej karczmy dużo brakuje. Szkoda trochę, że w większości zatynkowano i założono regipsem lica ceglanych ścian. Muzyka nowoczesna, ale podawana z umiarem. Wucet w porządku.
    Pepek

Piwo pijesz - dłużej żyjesz !!!

Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• concerto
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      🍼
      • 2003.09
      • 859

Lokal kusi z zewnątrz starą cegłą i jest w tym budynku od kiedy pamiętam.

Niestety w Brzegu zawsze jestem przejazdem i pewnie napić się tam nie będzie okazji. Do odnotowania zmiana na kranach: czeski zestaw obowiązkowy tzn. ciemny i jasny Litovel plus Holba. Podobno wszystkie są na stałe, bez żadnych rotacji.

Serwują posiłki.

Otwierają o 16.
      "... ja nie tylko literat, ale i Gombrowicz!"

Comment

Przetwarzanie...
      X