Brzeg, Chrobrego 4, Grota

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pepek
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.04
    • 1500

Brzeg, Chrobrego 4, Grota

"Grota", ul. Bolesława Chrobrego 4

Czynne: poniedziałek-czwartek 09.30-23.00; piątek-niedziela 09.30-23.00.
    Piwa: Żywiec Full i Warka Strong po 4,00 zł, Warka Jasna o złocisza taniej.
    Nazwa knajpy trochę nieprzypadkowa, bowiem trzeba zejść po kilku stopniach do piwnicy. Po przejściu krótkiego korytarza wchodzimy do średniej wielkości sali. Po lewej szynkwas, po prawej okrągłe lub drewniane stoliki w krzesłami. W barku oprócz piwa można zamówić także koniaczki, wódeczki i winka oraz ciepłe posiłki typu kiełbasa czy pizza (oczywiście z mikroweli, błeee... ). Ściany w kamieniu i drewnie, na nich wiszą wielkie lustra. W niewielkich oknach kolorowe szkiełka imitujące witraże. Na prawo od szynkwasu niewątpliwe "wielka atrakcja" – ponad 30" płaski, plazmowy telewizor nastawiony na rozmaite programy komercyjne. Kibel schludny obecnie bezpłatny, acz pamiętam, że jakieś 3 lata temu trzeba było wrzucić 50 gr do automatu który odblokowywał zamek .
    Aha, dodam jeszcze, że ta knajpa jest prawie po sąsiedzku z brzeską WKU.
    Pepek

Piwo pijesz - dłużej żyjesz !!!

Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Related Topics

Collapse

• radous
    Brzeg, Chrobrego 18, Fabryka Pizzeria
    radous
    Pizzeria otwarta od pół roku. Przechodzę obok praktycznie codziennie i nie wiedziałem, że mają piwa rzemieślnicze. Do wejścia skusił mnie dopiero plakat Pinty. Od lipca lokal bierze udział w laniu Pinty miesiąca.
    W środku 4 krany (pamiętam: Pierwsza Pomoc z Pinty, Tap Lager z Pracowni...
    2018-07-22, 00:26
  • ART
    Gniezno, Chrobrego 43/1, Coffee Rum
    ART
    Poszukiwanie i znalezienie baru z jakimkolwiek sensownym piwem w Gnieźnie to nie lada wyzwanie np. Gdy w Dobrym browarze nie ma miejsc.

Przypadkiem na uliczce biegnącej od rynku taka zdaje się dość nowa klubkawiarnia się nam przytrafiła o nazwie Coffee Rum.

Kawiarnia-bistro,...
    2024-03-10, 13:01
  • darekd
    Wrocław, Grota-Roweckiego 75-79, Pizzeria Pan Smak
    darekd
    Pizzeria na Ołtaszynie, która w sumie podobna jest to wielu innych w Polsce: https://pansmak.pl/

gdyby nie to że serwują piwa z browaru z Raciborza z kija (Raciborskie i Rżnięte). Przed skromnym obiektem/baraczkiem jest ogródek, a z boku nawet ogródek-plaża z leżaczkami.
    Do...
    2022-08-01, 22:18
  • Alkoneser
    Browary restauracyjne w Polsce
    Alkoneser
    Cześć,
    mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
    2024-08-05, 11:26
  • Bractwo_Mocne2
    Piwo w czasach Chrobrego - jęczmienna breja czy coś a la Lambic?
    Bractwo_Mocne2
    Czytam właśnie powieść Bolesław Chrobry A. Gołubiewa, w której wszyscy (kmiecie, białki, woje, książęta) od rana do nocy raczą się piwem i właściwie wszyscy je produkują - mieszkańcy leśnych osad w ramach piwowarstwa domowego. Inni na skalę przemysłową - na początku powieści...
    2020-05-19, 18:16
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...