Brzeg, Chocimska 7, Restauracja Relax

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 14999

    #31
    Jak dla mnie piwa są zamawiane, dowodu na warzenie tam piw nie ma.
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

    Comment

    • e-prezes
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19287

      #32
      A jakiego dowodu wymagasz?

      Comment

      • becik
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2002.07
        • 14999

        #33
        dowodu na to, że tam jest browar
        Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

        Comment

        • e-prezes
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2002.05
          • 19287

          #34
          Ale nie uściśliłeś co masz na myśli! Zakład spożywczy jest w pewien sposób chroniony prawnie przed wstępem osób postronnych. Mam na myśli badania Sanepid z wpisem do książeczki zdrowia. Jak tego nie masz każdy zakład spożywczy nie ma obowiązku wpuszczania Cię na teren zakładu. To raz. Regulaminy zakładu mogą wykluczać wstęp osób postronnych, więc na jakiej podstawie chcesz warunkować browarowość
          Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2018-07-28, 19:19.

          Comment

          • Pendragon
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛
            • 2006.03
            • 13961

            #35
            No ale zdjęcia sprzętu zrobić by sami mogli. Byłby dowód lub nie.

            moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


            Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

            Comment

            • becik
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛
              • 2002.07
              • 14999

              #36
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
              No ale zdjęcia sprzętu zrobić by sami mogli. Byłby dowód lub nie.
              Browar Fuzja na swojej stronie też ma zdjęcia tanków, jak się chciałem zaanonsować z wizytą to: "nie ma takiej opcji, niemożliwe", dopiero jak zacząłem naciskać to się okazało, że warzą kontraktowo.

              E-Prezesie - w każdym restauracyjnym widać coś, bez potrzeby wchodzenia do serca browaru, czasem czuć
              Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

              Comment

              • Pendragon
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛
                • 2006.03
                • 13961

                #37
                Pisząc "dowód" miałem na myśli to, że ktoś mógłby rozpoznać sprzęt i wnętrza.
                Byłby dowód, że kontraktują.

                moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                Comment

                • e-prezes
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2002.05
                  • 19287

                  #38
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
                  Browar Fuzja na swojej stronie też ma zdjęcia tanków, jak się chciałem zaanonsować z wizytą to: "nie ma takiej opcji, niemożliwe", dopiero jak zacząłem naciskać to się okazało, że warzą kontraktowo.

                  E-Prezesie - w każdym restauracyjnym widać coś, bez potrzeby wchodzenia do serca browaru, czasem czuć
                  Widzialem całkiem sporo restauracyjnych w ktorych nie widać sprzętu lub jest ale nic nie wskazuje na to by były warzone tam piwa.

                  Comment

                  • Jaroslav
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    🍼
                    • 2005.10
                    • 967

                    #39
                    Drugie podejście w obecnym roku i tym razem udało mi się piwa skosztować
                    (choć ponoć na kranach ostatnie litry, z uwarzeniem kolejnych warek
                    czekają na niższe temperatury zewnętrzne ). Oczywiście sprzętu
                    nie udało się zobaczyć, sama obsługa twierdzi, że jest to strefa do wyłącznej
                    dyspozycji piwowara i właściciela. Między słowami wyczytałem, że po kilku
                    przypadkach zakażeń chuchają na zimno i nie wpuszczają do serca browaru
                    postronnych. Mimo wszystko po tej wizycie nie mam wątpliwości, że piwa
                    są rzeczywiście warzone na miejscu.
                    PS. Rada: zawsze dzwonić do lokalu, czy w danej chwili piwo jest dostępne -
                    szkoda nadrabianych kilometrów

                    Comment

                    • Shedao
                      Kapitan Lagerowej Marynarki
                      🥛🥛🥛🥛
                      • 2007.09
                      • 930

                      #40
                      Przejeżdżaliśmy sobie wczoraj z żoną przez Brzeg, tuż obok Relaxu... żal byłoby w takim razie nie wstąpić i nie zaliczyć tego intrygującego przybytku.

                      I tak oto dokładam kolejną cegiełkę w jego forumowej historii - poprzednicy ostrzegali, że piwo się kończy; ja ostrzegam, że obecnie piwa nie ma. Ma być "około za tydzień". Na kranie - Holba.

                      Lokal w niedzielny wieczór (ok. 19) był praktycznie opustoszały. Dwie osoby przy barze waliły na szybciora piwko, kolejne dwie jadły coś przy stoliku. Z obsługi - jeden kelner. Spora sala, spory ogródek, okolica mocno PRLowska. Przyjemna odmiana od nowobogactwa i hipsteriady, aczkolwiek też nie dla każdego. Te obrusy na stołach sprawiają nieco kuriozalne wrażenie. Ale ogólnie, chętnie tam wrócę (no piwa trzeba spróbować )

                      Comment

                      • Gringo
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🍼
                        • 2007.07
                        • 2162

                        #41
                        Zjechałem z A4 aby odwiedzić ten przybytek i może wziąć coś na wynos.
                        Na kranach Holba. Były też dwa z browaru. Brzeska Pszenica i Saison.
                        8 zł za 0,5l i 6 zł za 0,33l.
                        Brzeska Pszenica smakowała i wyglądała jak pils.
                        Na wynos nie dało się nic zabrać.
                        Klimat faktycznie jak w porządnej restauracji w PRLu. Fajnie że są browary restauracyjne takie nie tylko wypasione jak Mariacki, Brovarnia czy Stary Rynek ale chyba jednak nie mają racji bytu. A szkoda.
                        Klientów oprócz mnie - zero. Piwo nie zachwyca.
                        Na koniec jeszcze lojalnie barmance powiedziałem że na pamiątkę zabieram wafla i zostałem niemal skrojony za próbę jego zagarnięcia na 8 zł.

                        Comment

                        • darekd
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🍺🍺🍺
                          • 2003.02
                          • 12739

                          #42
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gringo Wyświetlenie odpowiedzi
                          Na koniec jeszcze lojalnie barmance powiedziałem że na pamiątkę zabieram wafla i zostałem niemal skrojony za próbę jego zagarnięcia na 8 zł.
                          Przy toalecie babcia ze spodkiem? Powinni jeszcze zatrudnić płatnego szatniarza, który nie odpowiada za pozostawione odzienie i klimat będzie jeszcze lepszy a przy okazji w lokalu będzie większy ruch

                          Comment

                          • Pancernik
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2005.09
                            • 9800

                            #43
                            Wreszcie się udało.
                            Osiedlowy pawilon handlowy, spokojnie można kręcić filmy o PRL.
                            Wchodzi się wąską, brudną i ciemną klatką schodową na piętro.
                            Gdybym nie miał duszy piwnego badacza, chyba bym się nie odważył...
                            Zejście po tych schodach po udanym wieczorze może być pewnym wyzwaniem.
                            W środku zagadkowe patio ze stolikami zadaszonymi strzechą, prawie jak na gorącej plaży.
                            Wnętrze bure, ciemne, niezbyt czyste, socjalistyczne. Toaleta... grunt, że jest. I jest papier .
                            Zamówiłem zawiesisty od mąki żurek z szynką (pokrojoną w kostkę) i jajkiem, byłem dość głodny, to nawet sporo zjadłem .
                            Ponieważ w porze obiadowej byłem jedynym klientem, uważam, że mieszkańcy Brzegu są ludźmi rozsądnymi .
                            Cóż, w Brzegu byłem, zobaczyłem, odhaczyłem.

                            Comment

                            • fidoangel
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🥛🥛🥛
                              • 2005.07
                              • 3491

                              #44
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedzi
                              Wreszcie się udało.
                              Osiedlowy pawilon handlowy, spokojnie można kręcić filmy o PRL.
                              Wchodzi się wąską, brudną i ciemną klatką schodową na piętro.
                              Gdybym nie miał duszy piwnego badacza, chyba bym się nie odważył...
                              Zejście po tych schodach po udanym wieczorze może być pewnym wyzwaniem.
                              W środku zagadkowe patio ze stolikami zadaszonymi strzechą, prawie jak na gorącej plaży.
                              Wnętrze bure, ciemne, niezbyt czyste, socjalistyczne. Toaleta... grunt, że jest. I jest papier .
                              Zamówiłem zawiesisty od mąki żurek z szynką (pokrojoną w kostkę) i jajkiem, byłem dość głodny, to nawet sporo zjadłem .
                              Ponieważ w porze obiadowej byłem jedynym klientem, uważam, że mieszkańcy Brzegu są ludźmi rozsądnymi .
                              Cóż, w Brzegu byłem, zobaczyłem, odhaczyłem.

                              Zuch chłopak, Twoje
                              "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

                              Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

                              Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
                              Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
                              Sprawdź >>>Przewodnik<<<

                              Comment

                              • darekd
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🍺🍺🍺
                                • 2003.02
                                • 12739

                                #45
                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedzi
                                Toaleta... grunt, że jest. I jest papier .
                                Zamówiłem zawiesisty od mąki żurek z szynką (pokrojoną w kostkę).
                                Ale z opisu wynika, że wyszedł z Ciebie raczej "żuro-badacz" ewentualnie poszukiwacz papirusów Jakieś piwo zaliczone?

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X