Na kranie NOWOŚĆ :
GIRO Imperial IPA z Browaru Spirifer - pachnie , smakuje, wygląda :-)
a jak komuś mało to jeszcze uzbierało się ze 40 różnych butelek z Artezana, Szału Piw, Doctora BRew, Kraftwerku, Redena, Pinty, Birbanta, Kormorana, Brewdoga, Permona
Na kranach bez zmian - królują Primatory , Dzik :-) i GIRO ze Spirifera ale w butelkach zaszły zmiany i dodatkowo mamy:
Artezan Mera IPA , Alebrowar Golden Monk Saison IPA , Alebrowar King OF Hop APA, Alebrowar Smoky Joe Whisky Extra Stout, Alebrowar +Artezan So Far, So Dark, Reden Banany na Rauszu, Szałpiw Szczun Abbey Tripel
Opinię poznałeś podczas dzisiejszej wizyty
Smaczne, sesyjne IPA, o wyraźnej goryczce, kierujące się w stronę karmelu ( niektórzy tego nie lubią, mnie to nie przeszkadza - wszak to red session IPA ) - jestem na tak
Aktualny stan na kranach
* Leffe Brune belgijskie klasztorne
*Primator Svetly 10°
*Primator Premium Dark 12°
*Primator Weizenbier
* Dzik polski cydr w aromacie gruszkowym
Zmiany w kranach:
* PINTA I'm so horny! 18,0° espresso lager
* PINTA Call me Simon - imperial english bitter
* Primator Svetly 10° pilsner
* Primator Premium Dark 12° ciemny lager
* Primator Weizenbier pszenica
* Polski Cydr Dzik gruszka
21 listopada otworzył swe podwoje nowy lokal o swojsko brzmiącej nazwie : Delikatesy. My też mamy swoja kontynuację - w miejscu, gdzie "od zawsze" opolskie delikatesy się mieściły, po remoncie ruszyło nowe przedsięwzięcie o nazwie jak wyżej. W lokalu pozostał kultowy element starego...
Porządkuję burdel w piwnicy i potrzebuję z 10-15 skrzynek na piwo (bez butelek). Takich żeby pasowały butelki wysokości NRW. Najchętniej z browarów czeskich / niemieckich, ale nie wybrzydzam. Normalnie jak jestem w Czechach to biorę za kaucję jedną ale nie wezmę przecież naraz 15 sztuk...
zajrzeliśmy wczoraj ok. 22:00 mając pół godzinki do autobusu. Na kranach Porter żywiecki (Opolskie grudniowe dni porterowe można zacząć już wysiadając z pociągu ), Żywiec APA (7,5 za 0,4l) i bodaj Brackie, Żywiec, Warka.
Comment