No dobrze, to ma sens.
Opole, Książąt Opolskich 2-6 / Staromiejska, 4bas [zamknięte]
Collapse
X
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
-
-
Na nalewaki prawdopodobnie zamiast Pilsnera trafił Bernard niefiltrowany.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Bernard w 4Bas
Witam wszystkich.
Jak wyżej wspomniał ART pod naszą strzechę trafił niefiltrowany Bernard.
Co prawda nie zamiast za pilznera - nadal jest lany - ale nasza kolumna "rozrosła" się do czterech kranów aby pomieścić naszego nowego rezydenta.
Na dzień dzisiejszy lane piwa w 4Bas to:
-Klaster 12 niepasteryzowany
-ciemny Litovel
-Pilsner Urquell
-Bernard niefiltrowany
Zapraszamy na degustację i bardzo prosimy o wyrażanie swoich opinii i sugestii.
Pozdrawiamy ekipa 4Bas
Comment
-
-
W poniedziałek zapraszamy na ostatnią (prawdopodobnie, bo to zależy od Was) tego lata promocję Tmavego Litovela. Między 15.00 a 17.00 w naszym ogródku jak co poniedziałek stanie 10L dębowa beczka. Samoobsługa. Piwo jest za free. Zapraszamy - nie ma obowiązku zamawiania niczego z karty.
Comment
-
-
No to ja mam pewną sugestię.
Parę tygodni temu wpadłem ze znajomymi na ciemnego Litovela i zamówiliśmy po litrowym i tu obsuwa, kelnerka przyniosła w dzbanku jak do soczku jabłkowego i do tego kieliszek do łyskacza zamiast kufla które przecież macie,a ukoronowaniem sukcesu byłoby zainwestować w litrówki.
Po za tym Klaster i litovel mniamuśne.
Comment
-
-
Dzięki za sugestię. Na pewno przy najbliższej okazji zmienimy opis w menu, żeby nie było watpliwości, że chodzi o dzbanek piwa. To oferta skierowana głównie jako dodatek do posiłków dla 2-4 osób, dlatego podajemy szklaneczki 0,3 l. Jako piwosz preferuję zdecydowanie kufle 0,5l napełniane bezpośrednio z kija, bo przelewanie piwa z naczynia do szklanek -moim zdaniem- pogarsza jego walory. Wielu naszym klientom odpowiada jednak taka forma podania, a wiadomo nasz klient nasz Pan. Co do kufli litrowych, to obiecuję, że pomyślimy o takiej opcji w ramach Octoberfest w naszej knajpie.
Comment
-
-
Żeby nie było nieporozumień , w wielu knajpach można dostać dzbanek piwa ale 1,5 lub2 litry i klient sobie sam przelewa ale do szkła dedykowanego danej marce a nie w bezimiennym dzbanku i do bezimiennego kieliszka ,to trąci myszką.
Podawajcie piwo zgodnie z zasadami nie znacznie czy jest to dla jednej osoby czy dla 2-4 jako dodatek do posiłków. Załóżmy że poproszę o kieliszek białego wina a kelnerka poda mi go w szklance do herbaty,no przepraszam bardzo ale każdy wiedział by że coś tu nie gra, każdy napój ma swoje charakterystyczne szkło więc podajmy go zgodnie z zasadami, no czy proszę o zbyt wiele.
Comment
-
-
Przepraszam, jeżeli coś było nie tak w Twoim przypadku. Błędy kelnerów i kucharzy niestety w tej branży bywają (zreszta nie tylko w tej). Już się o tym przekonałem, choć moje doświadczenia gastronomiczne (jako właściciela i pracownika) sięgają kilku miesięcy. Normalnie podajemy do dzbanka szklanki na stopce 0,33l ale dedykowane do piwa! Podajemy w nich zreszta każdy rodzaj piwa, jezeli ktoś zamawia "małe". Do whisky mamy płaski szklaneczki - jeżeli takie dostałeś to jeszcze raz przepraszam. Oczywiście zgadzam się, że najlepiej byłoby serwować piwo w "firmowych" kuflach i szklankach. Jeden klient woli szklankę, drugi kufel. Na kiju mamy teraz 4 rodzaje piwa i tak już pewnie zostanie, choć przynajmniej jedno będzie rotowane. Gdybym do każdego rodzaju piwa miał szklanki i kufle róznej pojemności to musiałbym wygospodarować miejsce na ich przechowywanie. Jesteśmy małą knajpką i zaplecze baru jest naprawdę maleńkie. Z tyłu mamy chłodnię, w której przechowujemy i podpinamy do nalewaków kegi (w Opolu chyba nikt nie ma takiego rozwiazania), co gwarantuje ciagłe utrzymywanie piwa w niskiej temperaturze. W większości knajp keg stoi pod barem w temperaturze otoczenia czyli w lecie co najmniej 25 stopni. W szystkie wolne ściany w chłodni wypełniają półki z kuflami. Nasze możliwości w zakresie przechowywania szkła są niestety ograniczone, choć cały czas nad tym pracujemy. Niestety musimy wybierać miedzy formą (rodzaj szkła) a treścią (jakość piwa), a to ostatnie doceniłeś, z czego bardzo się cieszę. Nie prosisz o zbyt wiele jako klient w zakresie serwowania piwa, masz do tego pełne prawo, ale proszę, żebyś dał nam trochę czasu. Zrobimy co mozemy. Pozdrawiam Cię serdecznie.
Comment
-
-
Wybacz pomyłkę o kieliszku do łyskacza to miała być koniakówka w której piwo nam podano rzeczywiście do łyskacza jest niska szklanka.
Piszesz że zawsze małe piwa tak podajecie w małej szklance na stopce,ale szklanek nie ma na stopce to są pokale i gdybym dostał piwo w pokalu ,lub w małej szklance oczywiście piwnej szklance to wież mi tej dyskusji by wcale nie było.
Jeśli zaś chodzi o składowanie piwa w chłodzie to tylko szacun dla Ciebie że dbasz o jakość.
Oczywiście wpadnę znowu za jakiś czas no dobre piwko.
Comment
-
-
Do Bazyla: tak jak obiecałem - możesz już wpaść na piwo w kuflach 1 litrowych.
Zaczeliśmy w tym tygodniu Oktoberfest w naszej knajpce - wszystkie piwa dostępne w kuflach 1l. W miejsce Pilsnera pojawił się jasny Litovel 10, więc pracujemy nad techniką serwowania Rezanego Litovela - w ofercie jeszcze nie ma, ale spokojnie można prosić barmana - zrobi. Do tego kiełbaski z musztardą bawarską i prawdziwe czeskie pikantne utopence własnej produkcji.Last edited by Maggyk; 2012-10-11, 21:39. Powód: zmieniono z Octo na Okto, bo to forum piwne, a ocet w piwie nie jest wskazany ;)
Comment
-
-
Dziwne, ale w tym temacie ART nie dopomina się o stosowanie regulaminu. Czyżby jakieś układy?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jerry64 Wyświetlenie odpowiedziDo Bazyla: tak jak obiecałem - możesz już wpaść na piwo w kuflach 1 litrowych.
Zaczeliśmy w tym tygodniu Oktoberfest w naszej knajpce - wszystkie piwa dostępne w kuflach 1l. W miejsce Pilsnera pojawił się jasny Litovel 10, więc pracujemy nad techniką serwowania Rezanego Litovela - w ofercie jeszcze nie ma, ale spokojnie można prosić barmana - zrobi. Do tego kiełbaski z musztardą bawarską i prawdziwe czeskie pikantne utopence własnej produkcji.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziDziwne, ale w tym temacie ART nie dopomina się o stosowanie regulaminu. Czyżby jakieś układy?Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
A no racja, to mnie chciały forbasy zmylić...
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk Wyświetlenie odpowiedziCoś mi się wydaje, że się jednak nachodzimy ostroLast edited by Pendragon; 2012-10-11, 21:53.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
Comment