Szkło jest jedno dla wszystkich piw. Różni się tylko pojemnością.
Rzeszów, Rynek 20-23, Stary Browar Rzeszowski (Hotel Bristol)
Collapse
X
-
Comment
-
-
Już dzisiaj będą mogli Państwo skosztować kolejnego, nowego piwa warzonego specjalnie na Oktoberfest - Piwa American Dark Ale!
Jest to ciemne piwo górnej fermentacji, chmielone amerykańskimi chmielami. W zapachu wyczuwalne aromaty owoców tropikalnych, żywiczne i chmielowe.
Na smak składają się aromaty ze słodów karmelowych i palonych, a także wysoka goryczka z chmielu i ciemnych słodów. Jest to piwo oryginalne i zaskakujące - smak pierwszych łyków piwa wydaje się różnić od smaku na końcu kufla.
Zawartość ekstraktu na poziomie 12.5%.
Zawartość alkoholu 5%.
Comment
-
-
Wydaje się, że dostałem je dzisiaj przez przypadek, bo poprosiłem o "ciemne" z menu, a na rachunku miałem "ciemne ale" za 8 zł. W każdym razie - wyraźny aromat amerykańskich chmieli, głównie grejpfrut, palony słód obecny, ale chmiel gra pierwsze skrzypce. Nie przechmielone, dobra pijalność, delikatnie kwaskowate. Ciekawe piwo, na pewno bardziej warte uwagi niż ich pils.
Wystrój ładny, sporo ludzi a obsługa zdaje się nie wydalać - czekałem 15 minut na piwo. W karcie jest wydrukowane "pale ale", ale mówią, że jeszcze nie jest gotowe. Dziwna jest zrobiona droga do toalet - wychodzi się przez drzwi, przechodzi przez kręty korytarz, schodzi schodami, potem jest spora pusta sala, potem jeszcze jeden korytarz... Można się zgubić wracając
Comment
-
-
Browar powoli aspiruje do piwnej wizytówki Rzeszowa.
Piwa naprawdę godne polecenia, szczególnie marcowe, które najszybciej "zeszło" od momentu otwarcia.
Szczególnie polecam tzw. deskę konesera czyli 4 różne piwa podane w kufelkach 0,25 l.
Pszeniczne troszkę zakwaszone, przynajmniej to pite pod koniec X br.
Spora powierzchnia użytkowa a wystrój lokalu robi dobre wrażenie. Bardzo przyjemne miejsce na piwne spotkania oczywiście po pubie Kuźnia i Czeskej Gospodzie.
Kto piwa nie pije ani nie smakuje, ten już jest wariat albo zwariuje.
Wódeczka? Nie dziękuję, żony i piwa nie zdradzam ...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jack75g Wyświetlenie odpowiedziSzczególnie polecam tzw. deskę konesera czyli 4 różne piwa podane w kufelkach 0,25 l.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Mnie się wydawało i tak pisze w menu, że deska to 4x0,2l za 18złOstatnia zmiana dokonana przez dlugas; 2013-11-07, 18:19.
Comment
-
-
Browar odwiedzony 13.11.2013
Lokal bardzo klimatyczny, obsługa bardzo uprzejma.
W ofercie 4 rodzaje piwa: Pils, Pale Ale, Ciemne i Pszeniczne.
Wszystkie w cenie 8 zł za 0,4 l.
Według mnie na najwyższą ocenę zasługuje rewelacyjny Pils.
Piwo podawane jest w firmowym szkle, niestety na stołach nie było podstawek.
Gdy zapytaliśmy czy jest możliwość otrzymania chociaż jeden do celów kolekcjonerskich, po chwili przyniesiono nam "słuszną ilość" wraz z kilkoma kompletami etykiet
Piwo na wynos sprzedawane jest w szklanych butelkach 0,33 w cenie 8 zł.
Jedzenie w umiarkowanych cenach, od 11 do 16.00 dwudaniowy obiad - oferta dnia za 15 zł.
Kilka fotek:
Comment
-
-
info z FB
UWAGA!
Dobra wiadomość dla fanów zdecydowanych, amerykańskich smaków.
Już od tego piątku będziecie mogli spróbować limitowanej edycji AMERICAN AMBER ALE. To taka świąteczna niespodzianka od naszych piwowarów.
American Amber Ale to styl, który przywędrował do nas z północnej Kalifornii i regionu Pacific Northwest. Piwo to cieszy oko żółto-brzoskwiniową barwą, opalizującą mętnością i umiarkowanie obfitą pianą. Charakteryzuje się wyraźnym słodowym smakiem, zbalansowanym przez średniowysoką goryczkę.
Zastosowanie amerykańskich chmieli, takich jak Zeus, Mosaic, Citra i Amarillo, pozwoliło uzyskać przyjemne aromaty pomarańczy, marakui i ananasa.
Piwo wyprodukowane w naszym browarze ma zawartość alkoholu na poziomie 5%.
Cena:
0,4l - 10zł.
1l - 19zł.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rzeszowiak Wyświetlenie odpowiedziCeny Warszawskie
Comment
-
-
Limitowane piwo to i cena limitowana :]
Normalnie to piwko 0,4l kosztuje 7-8zł
butelka na wynos 0,33 chyba 8zł
Klimat w "knajpie" jest całkiem fajny.
Wysokość zarobków w naszym regionie przemilczmy
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedzi(...)
Wysokość zarobków w naszym regionie przemilczmy
Comment
-
-
ciiiiiiii
bo się reszta dowie i się tu nazjeżdża tych od wyścigu szczurów :]
Mnie tam ceny piwa w knajpach jakoś nie zaskakują.
Nikt nikomu nie każe pić, zawsze można wychylić harnasia z butelki przed TV, albo samemu coś lepszego stworzyć.
Comment
-
Comment