Rzeszów, Rynek 20-23, Stary Browar Rzeszowski (Hotel Bristol)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Prusak
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.07
    • 4505

I do tego hotel kilkugiwazdkowy. Może niech goście, tak jak się płaci opłatę klimatyczną w uzdrowiskach, płacą na dekoder procent od ceny pokoju?

Comment

• Pancernik
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2005.09
      • 9799

Hotel *****. Jedyny w mieście, a co!

Comment

• woosaa
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼🍼
        • 2005.07
        • 1557

Na otwarcie sezonu dostępne lane piwa to pils,pszenica i apa.Ceny 12 zł za 0,4 l i 22 zł za 1 litrowy kufel.Brak piw w butelkach.
        Ostatnia zmiana dokonana przez woosaa; 2021-05-16, 13:15.
        mb WOS

Comment

• dadek
          Major Piwnych Rewolucji
          🍺🍺
          • 2005.09
          • 4744

Piękna rzeszowska starówka a na rynku obowiązkowe miejsce dla każdego piwosza.
          Zawitałem znów 21-22.09.2024, a na kranach zastałem 5 piw, które próbowałem w ciągu dwóch wieczorów:

- Pils Staromiejski 12,5°Blg, 5%. Pyszny. Mógłby zawstydzić niejednego czeskiego sládka. Piękna chlebowość z leciutka nutką owocowości, poparta mocną goryczką.
          - Pszeniczny Rzeszowiak 12,5°, 5%. Bananowo-goździkowe, pełne, zbożowe, owocowy finisz, klasyczne i smaczne.
          - APA 12,5°, 5%. Treściwe, fajnie nachmielone, mogło by uchodzić za IPA, bardzo dobre.
          - Galicyjskie Ciemne 12,5°, 5%. Ciemne słody, skórka chlebowa, nuta owocowa (śliwki węgierki), lekka karmelowość, fajnie zbalansowane, smaczne.
          - Ryżowe IPA 16,5°, 7%. Rewelacja drugiego wieczoru, miałem płacić i wychodzić ale wziąłem jeszcze jedno, po czym już po zapłaceniu rachunku nie omieszkałem zamówić trzeciego. Świetna kompozycja chmieli, cytrusowe nuty, piękna lekka (jak to z ryżu) podstawa słodowa, piwo super pijalne (przez co trochę zdradliwe), absolutnie nie czujemy parametrów, mistrzostwo - szacun dla piwowara.

Oczywiście w weekend ludzi full, personel się uwija, ja zasiadłem przy barze tuż przy nalewakach mając w zasięgu super sympatycznego barmana, który rozmawiając ze mną lał równocześnie "na cztery ręce" piwa na zamówienia kelnerek.
          Nie zanotowałem niestety cen poszczególnych piw, pewny jestem jedynie ceny za Ryżowe IPA - 18 zł. W każdym razie leją w kufelki 0,4 l. Jest możliwość zamówienia deski degustacyjnej 4x0,25 l za 34 zł co jest bardzo dobrą ceną.

Będąc w Rzeszowie miejsce obowiązkowe

Comment

Przetwarzanie...
          X