Właściciele browaru w Wojkówce otworzyli w piątek swój firmowy lokal w Rzeszowie. Wystrój nawiązujący do wystroju samego browaru. Piwa w cenie 7 zł/ 0,5 l. Aktualnie 4 rodzaje piwa beczkowego. Otwarte codziennie od 15- tej.
Rzeszów, Matejki 4 (wejście od Kopernika), Pijalnia Piwa Browaru Wojkówka [zamknięte]
Collapse
X
-
Zaliczam debiut w Pijalni Piwa Wojkówka zaledwie tydzień po otwarciu lokalu.
W asortymencie w piątkowy wieczór aż 5 beczkowych piw podawanych w solidnych kuflach w cenie 7 zł/0,5 l lub 4,50 zł/0,3 l.
Ponadto promocja przy zamówieniu trzech piw czwarte gratis, lub przy zamówieniu pięciu piw 10 skrzydełek z kurczaka gratis.
W tym dniu podawano piwa: Pils, Amber Ale, Kolsch, Ambasador, Amber Lager.
Ogólnie pisząc piwa dobrze uwarzone, solidne, bardzo dobre. Goryczkowy pils, lekki, rześki Kolsch, słodowy, cytrusowy Amber Ale.
Wystrój pijalni robi bardzo dobre wrażenie. Klasyka i prostota: ściany i sufit w kamieniu i cegle w połączeniu z drewnem. Solidne drewniane stoły i krzesła. Kilka pomieszczeń w tym jedno przestronne z kilkunastoma stolikami.
Piwa na plus, lokalizacja w ścisłym centrum Śródmieścia - miejsce godne polecenia.
Biorąc pod uwagę konkurencję tj. jakość tamtejszych piw i cenę w stosunku do tej oferty o funkcjonowanie i frekwencję w Pijalni Piwa Wojkówka jestem spokojny z dużą dozą optymizmu.
Panowie powodzenia w Rzeszowie!Kto piwa nie pije ani nie smakuje, ten już jest wariat albo zwariuje.
Wódeczka? Nie dziękuję, żony i piwa nie zdradzam ...
-
-
7zł za 0,5l
No to musowo trzeba tam podlecieć
Ciekawe ile będą kosztować amerykańce i inne eksperymenta :]
Konkurencją jest tylko Stary Browar, ale to raczej inny target i inne ceny.
Oby się Wojkówce darzyło jak najlepiej !
zdrów !
Comment
-
-
Obecnie 6 kranów, lokal jeszcze nie jest wykończony, ale mi akurat skromny wystrój odpowiada. O ile piwa ze starego browaru są zupełnie przereklamowane i niewarte swojej ceny, tak tutaj stosunek ceny do jakości jest odpowiedni. Obok lokalu jest świetne miejsce na ogródek, ciekawe czy właściciele coś planują w tym zakresie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Petitpierre Wyświetlenie odpowiedziNie dotarłem. Ale żebym płakał, to nie. Ciekawe czy browar jeszcze chodzi, bo strona nieaktualizowana od roku, a na fb wynika, że bardziej stawiają na knajpę.
A dlaczego tak nieprzychylnie? Wpisy poprzedników raczej zachęcały do wizyty i wysoko ocieniały piwa."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Przerost formy nad treścią. Mnie te piwa, z małymi wyjątkami, smakowały średnio; browar także nie starał się zbytnio ani o promocję, ani o atrakcyjne ceny sprzedaży. Piliśmy raz całą serię dostępnych piw i chyba jedno tylko nie miało zakażenia-przywiezione prosto z browaru. Parokrotnie miałem też piwa hiper świeże, ledwo co nalane i za wyjątkiem mlecznego stauta albo przegazowanie, albo zakażenie, albo diabli wiedzą co. Wyjazd organizowany do browaru też nie zachęcał-do degustacji było 2 czy 3 piwa po 150ml-wiedząc, że browar raczej nie skacze z gęstością i są to piwa w większości sesyjne, mało-alkoholowe. Można było wykorzystać potencjał, ale się nie chciało i mamy wynik.Mały porterek-przyjaciel nerek
Comment
-
Comment