Frysztak, pl. Św. Floriana, Jubilatka

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Krzysiu
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.02
    • 14936

Frysztak, pl. Św. Floriana, Jubilatka

Restauracja „Jubilatka”

Restauracja naprzeciw „Ellady”, brzydki budynek z lat 60-tych. Nazwa z okazji hucznie obchodzonej rocznicy 760-lecia miasteczka. Na dole był bar, na górze restauracja. W oknach naklejki „Okocimia”.
    Nieczynna od dłuższego czasu.
  • grzech
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.04
    • 4592

Od znajomej z Frysztaka dowiedziałem się, że w Jubilatce otwarto lokal, określony przez nią jako "mordownia".

Comment

Related Topics

Collapse

• Alkoneser
      Browary restauracyjne w Polsce
      Alkoneser
      Cześć,
      mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
      2024-08-05, 11:26
    • pebejot
      Bieruń, pl. Św.Walentego 2, Browar / Pub / Restauracja Stylowa
      pebejot
      Ciekawy browar, a właściwie mikrobrowar, działający od 2023 roku w Bieruniu.
      Znajduje się w restauracji "Stylowa" w sporym budynku vis a vis centralnego przystanku autobusowego.
      Przez cały dzień są dogodne i dość częste połączenia do Oświęcimia i Tychów. Dojazd...
      2025-01-04, 11:17
    • ART
      Bydgoszcz, Marii Skłodowskiej Curie 14, Palanyca. Restauracja ukraińska
      ART
      Odwiedzone we wrześniu, zapomniałem opisać a miejsce jest warte zajrzenia. W ofercie kilka piw z browarów Mykulin i Veles, Dwa lub trzy krany i do tego trochę butelek.

Smaczna kuchnia, miła obsługa, cenowo całkiem pzyjaźnie. Jest zacieniony ogródek przed lokalem.

...
      2024-03-24, 13:22
    • pebejot
      Radomsko, Metalurgii 7, Metalurgia Restauracja&Browar
      pebejot
      Radomsko w 2022 roku zaczęło figurować na piwnej mapie Polski.
      Na terenie dawnych zakładów Metalurgii powstało centrum handlowe, a w nim browar restauracyjny o nazwie Metalurgia.
      Lokalizacja Metalurgii jest bardzo korzystna dla przyjezdnych, odległość od dworca kolejowego to niecałe...
      2022-11-05, 06:28
    • kosher
      Mielnik, Brzeska 118, Restauracja Nowa Wczasowa
      kosher
      Jedyna czynna knajpa w Mielniku poza okresem wakacyjnym. Byłem przejazdem w pierwszej połowie czerwca.
      Restauracja która trąci w wystroju PRLem. Wziąłem ziemniaki+schabowy nadziewany pieczarkami i serem+surówka. Mocna klasyka, na tłusto i bez przybrania, ale nawet smacznie. Sympatyczna...
      2022-07-19, 15:04
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...