Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rzeszowiak
Wyświetlenie odpowiedzi
Rzeszów, Kopernika 18a, Pub Kuźnia
Collapse
X
-
PIWA-REGIONALNE RZESZÓW
HURT-DETAL
Rzeszów, ul.Paderewskiego 1J
Dębica, ul.Rzeszowska 36
-
-
Żeby było jasne, tu nie chodzi o to czy ceny piwa na aktualnym poziomie ( krakowskim) są zbyt wysokie na warunki rzeszowskie, bo osoby znające piwa niekoncernowe kupią je i tak z uśmiechem na ustach, bo wreszcie jest gdzie w Rzeszowie napić się dobrego piwa w pubie.
Problemem tych cen jest to, że statystyczny rzeszowianin przeliczy sobie, że za 2 ciechany pszeniczne(8,50) dostanie 3 tatry lub warki, i to go bardziej sponiewiera.
Przy cenach niższych statystyczny rzeszowianin mógłby rozwazyć kupno nieznanego piwa, i zwiększa to szanse jego olśnienia piwnego, co w konsekwencji przełoży się na zbyt takich piw nie tylko w kuźni ale i piwach-regionalnych.
P.S. Korzystając z okazji, chętnie zamówiłbym stolik dla 3 osób na przyszły czwartek
Comment
-
-
Oczywiście w większości masz racje, ale weź też pod uwagę że tatra czy warka w hurcie kosztuje poniżej 2 zł a pszenica czy miodowe ciechana zdecydowanie więcej, ale w zupełności co do promowania tego rodzaju piw na naszym rynku masz racje ,faktycznie przesadziłem... ceny obniżyłem...,PIWA-REGIONALNE RZESZÓW
HURT-DETAL
Rzeszów, ul.Paderewskiego 1J
Dębica, ul.Rzeszowska 36
Comment
-
-
KUŹNIA - NO.1 W RZESZOWIE
Pub Kuźnia to obecnie najlepsze miejsce w Rzeszowie do degustacji piwa .
Około 30 różnorodnych gatunków w tym pszeniczne, koźlaki, stouty, smakowe itp. Głowa boli co wybrać. Na czterech półkach praktycznie cały asortyment Ciechana, Kormorana, Konstancina, Czarnkowa - jest także browar Sulimar i Jagiełło. Oczywiście wszystko w butelkach 0,5 i 0,33 l.
Ceny takie same jak za koncerniaki tj. 6 - 6,50 zł za duże oraz 4,50 zł za bączki 0,33 l.
Z lanych Leżajsk i Paulaner to tak dla uzupełnienia recenzji.
Polecam-po mojej pierwszej wizycie jestem bardzo pozytywnie zaskoczonyKto piwa nie pije ani nie smakuje, ten już jest wariat albo zwariuje.
Wódeczka? Nie dziękuję, żony i piwa nie zdradzam ...
Comment
-
Comment