Jeszcze dopisać trzeba gdzie on jest, bo z tego co kojarzę po ich wpisie na fejsie to rejony muzeum zabawek ?
Mają już parasole i lodówkę czy tylko same ławki ?
Fajne miejsce, fajny właściciel/gość za barem organizujący ogródek i generalnie zarządzający resztą ekipy. Na kranach był Litovel jasny i ciemny, w butelkach głównie zgodnie z nazwą ze Słowacji/Czech, ale też sporo polskich - Pinta, Lwówek, Zawiercie. Fajne miejsce, ciekawy wystój. Ceny - 7 za krany, reszta 7-9zł.
Beczkowe piwa: Kormoran-AIPA 10 zł, Grybów-niepasteryzowany/niefiltrowany 6,50 zł, Litovel tmavy 7 zł, Holba.
Butelkowe ok. 200 szt. na półkach. Regionalna Polska w tym Ursa i Pinta, Ciechan, Kormoran, Racibórz, Zawiercie, Sulimar, Czechy, Niemcy, Rosja.
Cenowo od 6 zł/butelka. W Kuźni nadkomplet, rezerwacje 95% stolików. Dla każdego stolika w ramach gratisu chleb razowy ze smalcem.
Dobre piwo, dobra muzyka, dobre towarzystwo - polecam Jack75g na dobre wierny Kuźni.
Najlepszego w Nowym 2014 !!!
Kto piwa nie pije ani nie smakuje, ten już jest wariat albo zwariuje.
Wódeczka? Nie dziękuję, żony i piwa nie zdradzam ...
Taka mała dygresja odnośnie pubu - jeszcze nie tak dawno, jakieś 3 miesiące temu spokojnie mogłem napić się tam piw, które nie były dostępne w żadnym innym miejscu w Rzeszowie, natomiast odwiedzając pub kilka dni temu, w dzień roboczy, gdy niemal wszystkie miejsca były puste zostałem z przykrością poinformowany, że wejście jest od 21 lat.
Osobiście dla mnie jest to trochę przykre, bo jak na razie jest to jedyne miejsce w mieście z takim asortymentem, jednocześnie będące miejscem spotkań rzeszowskich piwowarów, a ja muszę czekać jeszcze rok, żeby wypić tam piwo
Beczkowa oferta rodem z Czech: Holba Premium, Litovel Tmavy - 6 zł/0,5 l.
Tradycyjnie na ścianie o powierzchni ok. 15 metrów kwadratowych megarepertuar piw butelkowych z kilkunastu browarów regionalnych plus zagranica (głównie Ukraina i Czechy)
Polecam piwnicę Kuźni na sierpniowe upały.
W nalewakach godny odnotowania debiut wrocławskich piwowarów pod nazwą "Biały Kurek": witbier "Biała Dama" 11 zł/0,5 l. Ponadto Doctor Brew witbier 11 zł/0,5 l. oraz czeskie Holba Premium i Litovel Dark 6 zł/0,5 l.
O gościnności pubu świadczą deski chleba razowego ze smalcem serwowane gratis do każdego stolika.
Po miesięcznej przerwie lokal znów otwarty, liczba nalewaków wzrosła do 10. Na nich polskie crafty (m . in. pinta, artezan, dr brew) i czeskie piwa typu primator, svijany, skalak, opat, holba. Czeskie piwa za ok. 6 pln, crafty po ok. 9 pln. Godziny otwarcia bez zmian 16-01.
Oferta piwna jak powyżej, może jedynie nie ma takiego wyboru piw z Łańcuta. Zdecydowanie najlepsze ceny na piwa czeskie (6-7 zł) oraz crafty (9-10 zł). Obecnie podpięty m. in. Otakar z Policki.
Ostatnia zmiana dokonana przez Rzeszowiak; 2017-01-26, 22:49.
Comment