Łomża, Księcia Janusza 34, Pub Browarek

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • grzech
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.04
    • 4592

Łomża, Księcia Janusza 34, Pub Browarek

Miasto nad Narwią; gotycka katedra, Muzeum Północnego Mazowsza (m.in. wystawa n.t. bursztyniarstwa na Kurpiach), blisko Nowogród ze Skansenem Kurpiowskim, także niedaleko Drozdowo, w nim Muzeum Przyrody, także miejsce, gdzie Lutosławski warzył swoje słynne piwo.

Pub "Browarek"

Ul. Księcia Janusza, blisko szpitala.

Łomżyńskie Wyborowe 2,00zł/3,00zł. Także butelkowe w cenie 3,00-3,50 zł. Jedzenie b. ograniczone. Wystrój trochę kiczowaty. Całość ratują ściany pomalowane na beżowy kolor. Kibelek darmowy, obok baru. Chyba najmniejszy, w którym byłem.

Related Topics

Collapse

• Javox
    Łomża, Karpackie Jasne 6%
    Javox
    Jasny lager o zawartości alko 6.0%

Piana - więcej na początku potem pełna warstwa.
    Lacing - dość dużo.
    Barwa - złoto jasne.
    Gaz - średni.
    Aromat - zbożowość z nutą żołędziową.
    Smak - lekko słodkawe, płaska zbożowość z posmakiem ryżowym,...
    2025-03-12, 17:36
  • ART
    Wielkie uaktualnienie 2015 - Łomża, Łomża ul. Poznańska 121
    ART
    Kolejny rok z rzędu...

Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...
    2014-12-18, 23:36
  • AaLeX
    BG SA Zabrze, Łomża Pils
    AaLeX
    Dziwny ten pils. Słodki. W tle nuty goryczkowe, ale naprawdę marginalne. Jako mieszkaniec Niemiec, nie jestem nauczony takich pilsów. Kolejny polski pils z woltażem 6%. Przecież to jest absurd i nie spełnia definicji tego gatunku. Barwa złota. Piana została. Zapach ziołowy, chmielowy. Tylko...
    2024-08-08, 19:31
  • Alkoneser
    Browary restauracyjne w Polsce
    Alkoneser
    Cześć,
    mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
    2024-08-05, 12:26
  • Javox
    Van Pur, Łomża Wyborowe
    Javox
    Kod LE (Rakszawa)

Zawartość alko 6.0%

Piana - więcej na początku potem niepełna warstewka.
    Lacing - nie za dużo.
    Gaz - średni.
    Barwa - złoty.
    Aromat - zbożowość i jakby skórka pomarańczowa.
    Smak - słodkawe, owocowość cukierkowa...
    2024-07-27, 00:12
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...