Tobołowo (wieś na drodze od Jeziora Serwy w kierunku Jeziora Wigry)

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • żąleną
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.01
    • 13239

Tobołowo (wieś na drodze od Jeziora Serwy w kierunku Jeziora Wigry)

[na gorąco z trasy Beer de Pologne]

Wieś w powiecie augustowskim, na drodze z Augustowa do Sejn trzeba skręcić w lewo zaraz za Jeziorem Serwy: http://www.pilot.pl/index.php3?z_cit...&info=&lang=pl.

Powtórzę: wieś. A teraz oferta knajpy: z kija Wigry, Polarne, Kaltenberg i Królewskie, wszystko mniej więcej po 2,50 za 0,5 l.. Mało z roweru nie spadłem. Można przysiąść sobie przy którymś z kilku drewnianych stołów pod parasolami, bądź też zainstalować się w okrągłej, zadaszonej drewnianej wiacie. Menu kulinarne symboliczne, ale jest.

Musieli mnie siłą wsadzać z powrotem na rower.
  • alph
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2003.03
    • 195

Żą, a skąd oni mają Kaltenberga? Toż on chyba od roku już w Łodzi nie lany i nie widziany... Czy go próbowałeś???
    Przepraszamy...Podpis w trakcie tworzenia...

Comment

• żąleną
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2002.01
      • 13239

Owszem, zamówiłem szklaneczkę. Nie jestem jednak w stanie stwierdzić, czy to rzeczywiście byl Kaltenberg - nalewak odpowiedni, ale co pod nim...

Comment

• Piwofil
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2002.01
        • 907

Trzeba dodać że obok knajpy jest też sklep spożywczy, można wigry z butelki machnąc. Ogólnie bardzo przyjemne miejsce, zwłaszcza jak się pokona na rowerku podjazd do Wsi ) Żą pewnie wie o co chodzi.
        To były takie fajne chwile, szkoda tylko że raczej nie uda się ich powtórzyć w tym roku ( Zobacz jeszcze Żą temat patrol piwny Serwy i bar grzybek, pewnie odwiedziłeś te miejsca.
        www.plhaft.prv.plPiwo to to co powoduje radość w moim życiu, napędza mnie do działania i jest moją motywacją. Jedynie kobiety są lepsze od niego :DD

Comment

Related Topics

Collapse

• Pancernik
          Nowa Wieś Legnicka, Nowa Wieś Legnicka 55B, Jaworzyński Browar Rzemieślniczy "Jauer"
          Pancernik
          Nowa miejscówka, bardzo blisko trasy. Czyli położenie oczywiste, ale niekoniecznie, bo do Jawora (Jauera, jak mawiają stylizujący się na autochtonów potomkowie przesiedleńców zabużańskich ) jeszcze kawałek. Ta wieś, to nie wieś, lecz opłotki Legnicy. Podejrzewam, że browar jest w tym...
          2024-06-03, 11:48
        • Pancernik
          Giedlarowa 278, Browar Zakarczmie
          Pancernik
          Niby na liście jest, ale chyba nikt wcześniej nie opisał, pozwalam sobie więc to uczynić .
          Giedlarowa to wieś w powiecie leżajskim, gdzie nieco na tyłach sklepu "Stokrotka" mieści się browar restauracyjny "Zakarczmie".
          Lokalizacja trochę utajniona, bo w tym...
          2024-10-16, 09:13
        • heckler
          Czechy, Káraný, U Vodárny 193, Vinohradský minipivovar Káraný
          heckler
          Na terenie dawnej fabryki sody we wsi Káraný w tym roku otwarto drugi browar pod szyldem Vinohradský. Zdolności produkcyjne praskiego browaru stały się niewystarczające i dlatego postanowili rozszerzyć produkcję . Właściciele zainwestowali w projekt ponad 100 milionów koron i będą mogli...
          2023-07-31, 12:11
        • dadek
          Niemcy, Erlangen-Kosbach, Am Deckersweiher 24, Hofbräu Oberle
          dadek
          Adres browaru niby w Erlangen ale jest to wieś włączona w obszar miasta odległa o ponad 7 km od głównego dworca kolejowego. Spod niego należy najpierw jechać autobusem 286 do przystanku Büchenbach-Lindenstraße i przesiąść się na linię 298 (w godzinach 10-16) lub 287 (poza 10-16). Te autobusy...
          2025-02-09, 23:58
        • wpadzio
          Krynica, Kaltenberg Hefeweissbier
          wpadzio
          Po pilsie mamy kolejne licencyjne piwa z Mińska pod marką Kaltenberg. Na pierwszy rzut idzie bawarska pszenica. Hefeweissbier w wersji białoruskiej ma 5,5% alkoholu przy 12,3% ekstraktu. W składzie słody pszeniczny, jęczmienny i ciemny monachijski.

Barwa złoto-pomarańczowa. Zmętniona....
          2019-08-14, 13:30
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...