Siemiatycze, Grodzieńska 28, Bar Ewa

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • grzech
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.04
    • 4592

Siemiatycze, Grodzieńska 28, Bar Ewa

Miasto na południu województwa podlaskiego, blisko do Buga. Dla mnie stacja przesiadkowa. Oczekując na transport szwędam się po nim. Najbliższa knajpa ok. 100 m od dworca, byłem tam dawno i nie podobało mi się. Przy drodze prowadzącej do centrum restauracja i bar "Oleńka", ale także mnie tam nie zaniosło. Dla wielbicieli Dojlid pozostaje restauracja "Metro" przy głównym placu. Akurat była tam impreza zamknięta.
    Poszedłem więc do lokalu, który mnie nigdy nie zawiódł.
  • grzech
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.04
    • 4592

Bar "Ewa"

Mała knajpka przy ulicy prowadzącej z dworca do centrum. Blisko tego pierwszego. Drewniana buda z zadaszeniem. Proste ławy, stoliki, jakieś automaty do gry. Leją: Łomżyńskie 2,5zł za 0,5 litra oraz Królewskie 2,7 zł za 0,5 litra. Ponadto butelkowe, mocne alkohole. Klimat pryzjazny wielu Forumowiczom: swojsko-mordowniany. Sami swoi, młodzi, starzy, kobiety z dziećmi. Mnie obcinali, ale bez wrogości. Łomzyńskie bardzo mi smakowało.

Comment

Related Topics

Collapse

• Alkoneser
      Browary restauracyjne w Polsce
      Alkoneser
      Cześć,
      mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
      2024-08-05, 11:26
    • pebejot
      Bieruń, pl. Św.Walentego 2, Browar / Pub / Restauracja Stylowa
      pebejot
      Ciekawy browar, a właściwie mikrobrowar, działający od 2023 roku w Bieruniu.
      Znajduje się w restauracji "Stylowa" w sporym budynku vis a vis centralnego przystanku autobusowego.
      Przez cały dzień są dogodne i dość częste połączenia do Oświęcimia i Tychów. Dojazd...
      2025-01-04, 11:17
    • ART
      Bydgoszcz, Marii Skłodowskiej Curie 14, Palanyca. Restauracja ukraińska
      ART
      Odwiedzone we wrześniu, zapomniałem opisać a miejsce jest warte zajrzenia. W ofercie kilka piw z browarów Mykulin i Veles, Dwa lub trzy krany i do tego trochę butelek.

Smaczna kuchnia, miła obsługa, cenowo całkiem pzyjaźnie. Jest zacieniony ogródek przed lokalem.

...
      2024-03-24, 13:22
    • dadek
      Niemcy, Erlangen-Kosbach, Am Deckersweiher 24, Hofbräu Oberle
      dadek
      Adres browaru niby w Erlangen ale jest to wieś włączona w obszar miasta odległa o ponad 7 km od głównego dworca kolejowego. Spod niego należy najpierw jechać autobusem 286 do przystanku Büchenbach-Lindenstraße i przesiąść się na linię 298 (w godzinach 10-16) lub 287 (poza 10-16). Te autobusy...
      2025-02-09, 23:58
    • pebejot
      Bułgaria, Płowdiw, Iztoczen 69, Piwowarnica FRIK&S
      pebejot
      Browar restauracyjny zbudowany na podwalinach historycznego i chyba pierwszego bułgarskiego browaru Kamienica, który wyburzono przed kilkoma laty.
      Pamiątką po Kamienicy jest komin, który dominuje nad wielkim kompleksem nowego browaru restauracyjnego o powierzchni 1690 m2.
      Z dworca kolejowego...
      2024-09-07, 15:07
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...