Tykocin, Poświętna 1, Kawiarnia Alumnat

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • grzech
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.04
    • 4592

Tykocin, Poświętna 1, Kawiarnia Alumnat

Kaiwarnia "Alumnat" mieści się... no tak, oczywiście w zabytkowym alumnacie. Stojąc przodem do kościoła po lewej stronie murowany czworoboczny budynek z dziedzińcem.

Na dziedzińcu parę parasoli Żywca. W środku salka na 10 stolików, bar, lodówka z zimnymi napojami. Podają Żywca z rury po 4 zł za 0,5 l. Dopiero startują, więc wiem niewiele, w ofercie kawa, herbata, lody, można też zjeść coś poważniejszego.
  • marex
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2001.08
    • 12

*

a ja wypilem przed sklepem na laweczce blisko synagogi, tez przyjemnie....

Comment

• alph
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2003.03
      • 195

Odp: "Alumnat"

grzech napisał(a)
      Kaiwarnia "Alumnat" mieści się... no tak, oczywiście w zabytkowym alumnacie. Stojąc przodem do kościoła po lewej stronie murowany czworoboczny budynek z dziedzińcem.

Na dziedzińcu parę parasoli Żywca. W środku salka na 10 stolików, bar, lodówka z zimnymi napojami. Podają Żywca z rury po 4 zł za 0,5 l. Dopiero startują, więc wiem niewiele, w ofercie kawa, herbata, lody, można też zjeść coś poważniejszego.
      Wracając z Suwalszczyzny, stanęliśmy tam na chwilę. W Alumnacie widziałem kran od Dojlid. Cen, ani asortymentu nie znam, bo chwila była bardzo krótka...
      Jako ciekawostkę, jadąc dalej, na drugim ryneczku (z małumi drewnianymi chałupkami) widziałem na jakiejś otwartej knajpce wiszący neon śp łódzkiego Kaltenberga. Ktoś wie o co chodzi, muzeum jakieś czy co ???
      Przepraszamy...Podpis w trakcie tworzenia...

Comment

• nikita_banita
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.06
        • 1363

Odp: Odp: "Alumnat"

alph napisał(a)
        widziałem na jakiejś otwartej knajpce wiszący neon śp łódzkiego Kaltenberga. Ktoś wie o co chodzi, muzeum jakieś czy co ???
        Na podlasiu, w mniejszych miejscowościach masowo umieszczano neony Kaltenberga i do dnia dzisiejszego można je napotkać na wielu szlakach zawieszone na małych sklepo-barach. Taka sobie ciekawostka sentymentalno-historyczna.

Comment

Przetwarzanie...
        X