Białystok, Sienkiewicza 5, Bar Słoneczny

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • grzech
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.04
    • 4592

Białystok, Sienkiewicza 5, Bar Słoneczny

Nawiązując do dyskusji o zalewie piw masowych - informacja o lokalu sprzedajacym laną Łomżę w centrum miasta. Jest to w zasadzie w bar starym stylu, gdzie dostać można coś taniego do jedzenia (w tm np. kiszkę ziemniaczaną). Charakteryzował się tym, że zawsze jak długo sięga ma pamieć podawano tam piwo. Aktualnie obok butelkowych jset beczkowa Łomża po 3,20. Pewnym minusem jest spory ruch, klientela niezbyt wyszukana, ale na jadno piwko i knedle można wpaść. Mieści się na rogu Sienkiewicza i Białówny, niedaleko Rynku Kościuszki.

Informacja turystyczna:

- z przystanku "Dworzec PKP" na ul. Kolejowej, autobusami:2,21,28; piąty przystanek - "Ratusz" przy Rynku Kościuszki,
    - do najbliższego przejścia i w dół ul. Sienkiewicza, bar po prawej stronie.
    Smacznego.

Related Topics

Collapse

• Alkoneser
    Browary restauracyjne w Polsce
    Alkoneser
    Cześć,
    mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
    2024-08-05, 11:26
  • ART
    Gdynia, skwer Kościuszki 13, Morze piwa
    ART
    Yyy... od 2016r. nie opisane?

Multitap obecnie z 13 kranami. Piwa w dobrym stanie. Dużo butelkowych/puszkowych nowości. Lokal zyskuje na klimacie jak się zapełni, wcześniej sprawia wrażenie dość chłodnego.

Dziwnie tak zastać znajomego z Opola za barem
    ...
    2023-10-17, 20:59
  • pebejot
    Koło, Sienkiewicza 35, Beefteka Browar Koło
    pebejot
    Z końcem roku w Wielkopolskim Kole rozpoczął działalność browar restauracyjny.
    Browar "Beefteka Browar Koło" zlokalizowany jest w pobliżu centrum, półtora kilometra od dworca kolejowego.
    Lokal mieści się w budynku handlowo-usługowym na dolnym poziomie, dość zakamuflowany...
    2022-01-10, 16:18
  • Piecia
    Białystok, Rynek Kościuszki 11, Browar Stary Rynek
    Piecia
    Po ponad dwóch latach w miejscu Bierhalle pojawił się nowy lokal - hotel połączony z browarem restauracyjnym.

W samym centrum miasta, nieopodal Ratusza. Nie da się nie zauważyć.

Dwupoziomowy lokal serwuje własne piwo (na tę chwilę dostępnych jest 5 piw, ale...
    2017-01-11, 16:24
  • kaczka116
    ReCraft, [Za Miastem] Słoneczny Dzień
    kaczka116
    Piwo gotowe do oceny
    2020-08-22, 08:31
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...