Lokal odkryty przypadkiem, w drodze do miejsca, gdzie nocowałem. Na zewnątrz spora grupa palaczy, z zewnątrz dochodził niezły harmider, do tego neon Guinnessa - no to wszedłem zobaczyć - w środku ścisk niemiłosierny, jakiś popularny lokal, chyba właśnie skończył się koncert, których tutaj, wg. strony www jest dużo.
Z beczki jest wspomniany Guinness za 13, Paulaner za 10 oraz Żywiec za bodajże 8. Towarzystwo jednak pije z butelki - Specjale i Warki Strong. Miałem ochotę na jeszcze jedno piwo, więc zamówiłem Paulanera. Był naprawdę smaczny. Po kilku łykach wybiła północ i tym sposobem Paulanerem uczciłem moją 40-tkę.
PS - Portowa to przedłużenie Świętojańskiej / Placu Kaszubskiego. Tuż obok jest posterunek policji.
Czynne
ndz-czw: 14-01, pt-sob: 14-03
facebook
Z beczki jest wspomniany Guinness za 13, Paulaner za 10 oraz Żywiec za bodajże 8. Towarzystwo jednak pije z butelki - Specjale i Warki Strong. Miałem ochotę na jeszcze jedno piwo, więc zamówiłem Paulanera. Był naprawdę smaczny. Po kilku łykach wybiła północ i tym sposobem Paulanerem uczciłem moją 40-tkę.
PS - Portowa to przedłużenie Świętojańskiej / Placu Kaszubskiego. Tuż obok jest posterunek policji.
Czynne
ndz-czw: 14-01, pt-sob: 14-03
Comment