Kawiarnia i restauracja w jednym, mieszcząca się na 1 piętrze Centrum Handlowego (to brzmi dumnie) Kociewie, nad byłym już sklepem z piwem Ekosmak. Przyuważona dziś reklama Żywego zachęciła do wejścia. W tym miejscu już kiedyś się stołowałem, ale z piwa to był tylko jakiś koncern (pewnie Specjal, już nie pamiętam). Tym razem miła odmiana, także wizualnie, po zmianie właściciela. Co prawda krótkie menu wyglądało zachęcająco (są też zestawy dwudaniowe), ale nie skorzystałem, bo w plecaku miałem już produkty na dzisiejszy obiad.
Skończyło się tylko na jednym piwku - Żywe z Ambera za 7 zł. Jak na to miasto, to cena troszkę za wysoka moim zdaniem, być może ma odstraszyć nieciekawe towarzystwo, ale chyba robi to skutecznie, bo lokal świecił pustakami. No ale byłem tam tylko z 15 minut, więc za szybko na takie stwierdzenia. Piwo podane w firmowej, grawerowanej szklance, wraz z podstawką.
Po zamknięciu Pubu 44 to prawdopodobnie jedyne miejsce w Starogardzie, gdzie można wypić niekoncernowe piwo z beczki - brawo dla właściciela za to, że nie poszedł na skróty. Moim zdaniem do Żywego powinien dołączyć Koźlak (jest z butelki, obok Granda, Johannesa i Złotych Lwów), ale 2 piwa beczkowe pewnie by nie zeszły. Może kiedyś, gdy lokal się rozkręci?
Do końca listopada obowiązuje promocja - do zamówionych 3 piw małe piwo gratis.
Będę wpadać na to Żywe, a może i coś na ząb, jeśli będzie smaczne.
Skończyło się tylko na jednym piwku - Żywe z Ambera za 7 zł. Jak na to miasto, to cena troszkę za wysoka moim zdaniem, być może ma odstraszyć nieciekawe towarzystwo, ale chyba robi to skutecznie, bo lokal świecił pustakami. No ale byłem tam tylko z 15 minut, więc za szybko na takie stwierdzenia. Piwo podane w firmowej, grawerowanej szklance, wraz z podstawką.
Po zamknięciu Pubu 44 to prawdopodobnie jedyne miejsce w Starogardzie, gdzie można wypić niekoncernowe piwo z beczki - brawo dla właściciela za to, że nie poszedł na skróty. Moim zdaniem do Żywego powinien dołączyć Koźlak (jest z butelki, obok Granda, Johannesa i Złotych Lwów), ale 2 piwa beczkowe pewnie by nie zeszły. Może kiedyś, gdy lokal się rozkręci?
Do końca listopada obowiązuje promocja - do zamówionych 3 piw małe piwo gratis.
Będę wpadać na to Żywe, a może i coś na ząb, jeśli będzie smaczne.
Comment