W restauracji podobno pojawiła się instalacja do warzenia piwa . Nie wiem niestety, czy jest już dostępne.
Gdańsk, Karmelicka 1, Browar Trójmiejski Lubrow [przeniesiony do Borcza]
Collapse
X
-
Nie podobno pojawiła się instalacja, ale na pewno. Widziałem dobry miesiąc temu, cały czas piszą, że "wkrótce otwarcie". Ciekawe, co uwarzą. Do tej pory serwowali carlsberga/okocimia. Jak pójdą tym tropem, to słabizna. Ale gdzieś w necie widziałem, że deklarują coś ciekawszego, ponad standard jasne/ciemne/pszenica, nawet chyba nie miało być pszenicy. Wyczytane w necie: " Będziemy lali cztery gatunki piwa: pilzner, lager, ciemne oraz AIPA. Okazjonalnie będzie można się napić piwa pszenicznego". No, zobaczymy.Last edited by Rycho_128; 2013-06-10, 09:37.Gdański Browar WaRy
Gdański Browar WaRy w BrowarBizie
Piwo z kufla smakuje lepiej :)///Mniej karmelu...
-
-
Otwarcie browaru - info
Już podaję dokładniejsze informacje.
Instalacja Kaspar Schulz będzie montowana w tym tygodniu.
Około 20 czerwca zaczą warzyć.
Otwarcie browaru planowane jest na około 20 lipca.Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...
Comment
-
-
Uzupełnienie informacji
Wlaśnie dzwoniłem do browaru. Usłyszałem, że na początku będą warzyć lagera, pilznera, ciemnie (deserowe) i IPA lub AIPA. Z czasem ma mieć miejsce rotacja piw stosownie do opinii i uwag klientów. W planie są także piwa warzone sezonowo
Podałem im adres "www.browar.biz", więc pewnie będą informować na forum (taką mam nadzieję).Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...
Comment
-
-
Jak montowana w tym tygodniu, jak od dawna stoi i błyszczy? Warzelnia i tanki były montowane w dwóch etapach w kwietniu czy jeszcze nawet w marcu. Może został jakiś ostatni element do zrobienia, jakiejś rurki zabrakło? Myślę, że bardziej chodzi o odbiór tej instalacji przez polską biurokrację.Last edited by Pendragon; 2013-06-10, 10:34.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziJak montowana w tym tygodniu, jak od dawna stoi i błyszczy? Warzelnia i tanki były montowane w dwóch etapach w kwietniu czy jeszcze nawet w marcu. Może został jakiś ostatni element do zrobienia, jakiejś rurki zabrakło? Myślę, że bardziej chodzi o odbiór tej instalacji przez polską biurokrację.
Napisałem tylko to, co powiedziano mi dziś przez telefon.Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...
Comment
-
-
W środę 19 czerwca uwarzono pierwsze piwo. Był nim Pils. A wczoraj warzono IPA (zapewne w wersji amerykańskiej, ale pewności nie mam). W sumie piw ma być 5: Pils, Keller, IPA/AIPA i ciemne (słodowe, coś jak karmi) na stałe i jedno rotacyjne.
Do filii w Gdyni piwo ma być wożone... cysterną.Last edited by Pendragon; 2013-06-21, 09:09.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziDo filii w Gdyni piwo ma być wożone... cysterną.
Comment
-
-
Drogowym beczkowozem.
Comment
-
-
Za tydzień to najwyżej sobie warzenie obejrzysz.
Najszybciej za 3 tygodnie - może będzie wtedy już Keller.
Comment
-
-
Jak donosi ich FB, dziś i w poniedziałek warzą Kellera. czyli te minimalne 3 tygodnie będzie można liczyć od poniedziałku. Myślę, że to jednak będzie 19/20 lipca, albo poczekają jeszcze tydzień i wystartują razem z Jarmarkiem Dominikańskim.
Comment
-
-
Co za mośki (nomen omen) pracują w tej Wybiórczej:
Comment
-
Comment