Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
Wyświetlenie odpowiedzi
Gdańsk, Karmelicka 1, Browar Trójmiejski Lubrow [przeniesiony do Borcza]
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziCo za mośki (nomen omen) pracują w tej Wybiórczej:
http://namonciaku.pl/3miasto/1,11304...tml#LokTrojTxt
"Goście Barbadossu będą mogli zamówić też Trójmiejskie Piwniczne, czyli rodzaj Kellebier, piwa piwnicznego.
- Jego nazwa wzięła się od tego - opowiada Paprocki. - że piwowar schodził do piwniczki, gdzie smakował piwo podczas warzenia. Ten rodzaj trunku jest niefiltrowany, więc charakteryzuje się mętną konsystencją i zbożowym posmakiem." (Wyróżnienia moje)Gdański Browar WaRy
Gdański Browar WaRy w BrowarBizie
Piwo z kufla smakuje lepiej :)///Mniej karmelu...
Comment
-
-
Antylop, przecież masz konto na FB, to powinieneś wszystko wiedzieć dzięki Koalicji
Pierwsze piwo już w tę sobotę o 14:00.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziAntylop, przecież masz konto na FB, to powinieneś wszystko wiedzieć dzięki Koalicji
Pierwsze piwo już w tę sobotę o 14:00.Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...
Comment
-
-
Przy okazji - ponieważ często wędrujesz od knajpy do knajpy, to zapraszam do współpracy nad tworzeniem działu MENU (chodzi o Koalicję).
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziPrzy okazji - ponieważ często wędrujesz od knajpy do knajpy, to zapraszam do współpracy nad tworzeniem działu MENU (chodzi o Koalicję).
Nie znalazłem info dot. tego jakie piwa będą na starcie w Lubrowie. Napiszesz?Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...
Comment
-
-
O ile dobrze pamiętam, to w stałej ofercie:
1. Pils
2. Kellerbier
3. AIPA
4. Ciemne (w stylu Karmi)
A piąte rotacyjne, nie wiem czy uwarzyli coś.
Nie będzie Pszenicznego, chyba że jako rotacyjne. Zdaje się, że na początek mieli zrobić Wita.
Comment
-
-
Już mnie docent na facebooku poprawił i uzupełnił.
1. SKM (Pils),
2. Zachmielacz Trójmiejski (IPA),
3. Trójmiejskie Piwniczne (Kellerbier),
4. Karmelickie (Dunkel)
+ na rotacji
5. Dunkelweizen
Comment
-
-
Bardzo jestem ciekaw cen. Na Facebooku zbyli mnie tekstem w stylu "będą nieco wyższe od dotychczas u nas sprzedawanych". Cenę powyżej 10zł będzie, jak dla mnie, mogło wytłumaczyć jedynie wyśmienite piwo, a w to na początku nie wierzę.
Niemniej życzę im powodzenia.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Balesss Wyświetlenie odpowiedziBardzo jestem ciekaw cen. Na Facebooku zbyli mnie tekstem w stylu "będą nieco wyższe od dotychczas u nas sprzedawanych". Cenę powyżej 10zł będzie, jak dla mnie, mogło wytłumaczyć jedynie wyśmienite piwo, a w to na początku nie wierzę.
Niemniej życzę im powodzenia.Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...
Comment
-
-
Nie dostałem. Oto "korespondencja" z Facebooka:
Ponawiam pytanie: Czy ustaliliście ceny piw? Możecie się podzielić tą informacją?
Restauracja Barbados W zasadzie tak, ale moze sie cos jeszcze zmienic. Na pewno bedziemy starali sie by nie roznily sie zbyt mocno od tych, ktore mamy teraz
Restauracja Barbados Piwa fermentują - dojrzewają - ceny tak samo. A tak poważnie to ceny nie będą wygórowane. Oczywiście na początku promocja.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziJuż mnie docent na facebooku poprawił i uzupełnił.
1. SKM (Pils),
2. Zachmielacz Trójmiejski (IPA),
3. Trójmiejskie Piwniczne (Kellerbier),
4. Karmelickie (Dunkel)
+ na rotacji
5. Dunkelweizen
▶ SKM (Pils) - 8,50
▶ Zachmielacz Trójmiejski - 12
▶ Pozostałe - od 9 do 11Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...
Comment
-
-
Jako pierwsze na rotacji ponoć ma pojawić się lekkie (9-tka) Dominikańskie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziJako pierwsze na rotacji ponoć ma pojawić się lekkie (9-tka) Dominikańskie.
Jaki to styl piwa ?Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...
Comment
-
Comment