Witam.
Właśnie jestem w Browarze Trójmiejskim Lubrow - zamówiłem Dominikańskie i Zachmielacza.
Podczas mojej pierwszej wizyty (kilka dni po otwarciu browaru) piłem SKM i Kellerbier.
SKM i Keller poprawne ale bez rewelacji, choć jak na nowy sprzęt i pierwszą warkę - uważam, że nie jest źle. Nieco brak im wyrazistości a pilsa wolałbym nieco lżejszego. Dominikańskie w mojej opinii jest zbyt wodniste i bezsmakowe, powinni doń sypnąć garstkę dobrego chmielu Zachmielacza celowo degustuję dopiero dziś (dałem mu czas na "doleżakowanie"). Choć nie ma tu amerykańskiego chmielu (który lubię najbardziej), muszę przyznać, że piwo mi smakuje i jak na swoje 7,5% alk. jest bardzo pijalne Aromat przypomina nieco Hardcore IPA light Jeśli piwowar faktycznie otwarty jest na sugestie i pomysły i lubi eksperymentować, to myślę, że powinniśmy mieć wiele pożytku i przyjemności z owoców jego pracy.
Dajcie znać jeśli ktoś z Was będzie planował wizytę w Lubrowie.
Właśnie jestem w Browarze Trójmiejskim Lubrow - zamówiłem Dominikańskie i Zachmielacza.
Podczas mojej pierwszej wizyty (kilka dni po otwarciu browaru) piłem SKM i Kellerbier.
SKM i Keller poprawne ale bez rewelacji, choć jak na nowy sprzęt i pierwszą warkę - uważam, że nie jest źle. Nieco brak im wyrazistości a pilsa wolałbym nieco lżejszego. Dominikańskie w mojej opinii jest zbyt wodniste i bezsmakowe, powinni doń sypnąć garstkę dobrego chmielu Zachmielacza celowo degustuję dopiero dziś (dałem mu czas na "doleżakowanie"). Choć nie ma tu amerykańskiego chmielu (który lubię najbardziej), muszę przyznać, że piwo mi smakuje i jak na swoje 7,5% alk. jest bardzo pijalne Aromat przypomina nieco Hardcore IPA light Jeśli piwowar faktycznie otwarty jest na sugestie i pomysły i lubi eksperymentować, to myślę, że powinniśmy mieć wiele pożytku i przyjemności z owoców jego pracy.
Dajcie znać jeśli ktoś z Was będzie planował wizytę w Lubrowie.
Comment