Gdańsk, Straganiarska 2, Pułapka
Collapse
X
-
cześć!
Oficjalnie się z Wami tym postem witamy
Zaczynamy nowy weekend z następującymi kranami:
1.Ciechan Wyborne
2.Pracownia Piwa - Crack
3. Pinta - Ce n'est pas IPA - premiera!
4. To Øl - First Frontier - rewelacyjna IPA od uczniów Mikkellera
Oprócz tego zasileni dziś zostaliśmy ciekawym piwem butelkowym, m.in. z To Øl właśnie. Oprócz tego: Mikkeller, Troubadour, St Bernardus, La Chouffe, Rodenbach. Ilości mocno ograniczone
Do zobaczenia na Straganiarskiej! Zapraszamy!
W jakiej cenie z butelki?
Co z Mikkellera macie w butelkach?Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...Comment
-
PS.
IPA z To Øl bardzo mi smakowała. 0,3 za 13 zł, duże bodajże za 17.
Butelkowe Mikkellery były 4.Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2013-08-24, 09:05.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Właśnie degustuję To Øl - First Frontier. Smaczna, wytrawna IPA - polecam.
Za chwilę przyjdzie czas na biere de garde z Pinty.
Cena: 0,3L - 13zł, 0,5L - 20zł.
First Frontier mają także w butelce.Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...Comment
-
Jeśli chodzi o nowości butelkowe to wygląda to tak:
▶ Mikkeller "Årh Hvad ?!" (belgian pale ale) - 18zł
▶ Mikkeller "Funky e ★" (belgian ale) - 18zł
▶ Mikkeller "U alright?" (belgian wild ale) - 17zł
▶ To Øl "Black ball" (porter) - 18zł
▶ To Øl "Goliat" (imperial stout) - 30złPiwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...Comment
-
Goliat już znalazł swoich nabywców... na pozostałe piwa też trzeba się raczej spieszyć, bo zostały już niewielkie ilości po piątku. Piw belgijskich mamy za to spory zapas.
ZapraszamyPułapka jest otwarta codziennie od godz.15 do ostatniego klienta :)Comment
-
W weekend Pinta została zastąpiona przez Hey Now z Pracowni Piwa. Rycerz na kranie nr 1 leje się i lać będzie przez pewien czas. Kończy się za to powoli Crack. Kto jeszcze nie miał okazji spróbować First Frontier z To Ol, to jest szansa, zostało go jeszcze trochę
Zapraszamy!Pułapka jest otwarta codziennie od godz.15 do ostatniego klienta :)Comment
-
Czyli ze dwa z pięciu pubów są na Pomorzu?
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Wydaje nam się, że premiera będzie więcej niż w 5 miejscach, bo Pracownia miała awarię przy rozlewie butelek i rozlali więcej piwa do kegów. Ale nie wiemy tego dokładnie, informacja jest zatem nieoficjalna.Pułapka jest otwarta codziennie od godz.15 do ostatniego klienta :)Comment
-
No nie dalej niż 2 godziny temu czytałem , że 5 miejsc doznało zaszczytu.
-
Jutro od godz. 20, tylko u nas, premiera nowego Pilsa z Gościszewa! Oczywiście z beczki
Zgodnie z etykietą piwo ma mieć 37 IBU, a więc będzie uczciwie nachmielone na goryczkę. Do tego zastosowano chmielenie na zimno dla aromatu. Do wszystkiego użyto tylko jednej odmiany - Hallertauer Mittelfrueh. Jest to zatem tzw. single hop, co powinno zadowolić zarówno "rewolucjonistów" jak i "tradycjonalistów", czekających na porządnego pilsa, którego trochę brak na naszym rynku.
Poza tym sporo nowości i piwnych (i nie tylko) premier w ciągu całego weekendu, rezerwujcie zatem czas na odwiedziny w Pułapce!
W tej chwili z kranów leją się:
1. Rycerz (Gościszewo)
2. King of Hop (AleBrowar)
3. Ce n'est pas IPA (Pinta)
4. Kwak (Bosteels)
Zapraszamy serdecznie!Pułapka jest otwarta codziennie od godz.15 do ostatniego klienta :)Comment
-
cześć!
Za Kwaka podpięliśmy pierwszego Amerykańca w naszej krótkiej historii, mamy nadzieję, że dobrze się przyjmieOto nasza pełna lista kranów na dziś:
1. Gościszewo - Rycerz
2. Pracownia Piwa - Dwa Smoki
3. Artezan - Pacific Pale Ale
4. Flying Dog - Wildeman Farmhouse IPA
Zapraszamy!Pułapka jest otwarta codziennie od godz.15 do ostatniego klienta :)Comment