Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dreads
Wyświetlenie odpowiedzi
Gdańsk, Straganiarska 2, Pułapka
Collapse
X
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dreads Wyświetlenie odpowiedziRycerz, Angielskie Śniadanie i Sweet Cow to są mocno chmielone piwa?
Racja, piw w stylu IPA i jego wariacji jest u nas najwięcej, ale też najczęściej Klienci o to pytają. Najmniejsze browary również sięgają najchętniej po amerykański chmiel i nie ma się w sumie czemu dziwić.
Pils to jest temat trudny, nie warzy się w Polsce za dużo piw, które można z powodzeniem określić mianem pilsa. My rozlaliśmy już 5 beczek Pilsa z Gościszewa, będą następne. Druga warka tego piwa już zdecydowanie bardziej kieruje się w stronę pilsa i myślę, że kolejne będą jeszcze lepsze. Zostanie zatem w naszej stałej ofercie i będzie zamieniać się miejscami z Rycerzem
Z miodowych mieliśmy już z kranu dwa razy Ciechana, jakaś pszenica jeszcze będzie, nie zdradzę na razie jaka. Poza tym Lamus przez całe wakacje miał Erdingera.
Pojawił się u nich także Kriek z Lindemansa i wydaje mi się, że będzie się pojawiał jeszcze na Lawendowej 8, nie będziemy zatem wchodzić w te buty i się dublować niepotrzebnie. Co do innych lambików, to temat jest ciężki - raz że są prawie niedostępne w Polsce. Dwa - w ogóle na piwa belgijskie nie ma takiego popytu. A jeszcze lambik... Z piw belgijskich mieliśmy Kwaka z kranu - był u nas dłużej niż wszystkie IPA. Mieliśmy ciekawą Belgię w butelkach, dosłownie po kilka sztuk każdego piwa. Stała u nas bardzo długo, nadal zostały nam resztki. W tym samym czasie zamówiony Mikkeller sprzedał się na pniu Nie piszę tego po to, żeby stwierdzić, że nie będzie u nas innych piw niż IPA, bo będą, ale tłumaczę, dlaczego IPA jest najwięcej
Nie zgadzam się też z twierdzeniem, że z Lamusem lejemy to samo. Chłopaki mają stale w swojej ofercie Skalaki, często był u nich wspomniany już Erdinger, cydr. Pojawił się Kriek, był klasztorniak od Mikkellera, itd. U nas bywa wspomniane przez Ciebie miodowe, zawsze jest Gościszewo, mieliśmy dubbla, stouty różnej maści. Jest wciąż Artezan, którego dookoła raczej nie uświadczysz. Poza tym staramy się lać piwo w ten sposób, żeby nie podpinać beczki z tym samym piwem w tej samej chwili. Nie zawsze się to udaje, ale generalnie tego samego dnia możesz się napić 10-11 innych piw odwiedzając nas i Lamusa.
Poza tym - w niedalekiej przyszłości ruszą kolejne inicjatywy piwowarskie, będzie więcej browarów, to i różnorodność się zwiększy, chociaż moim zdaniem jest już dobrze i w tej chwili w kwestii oferty Trójmiasto odstaje od Warszawy i Krakowa jedynie beczką z importu.
Pozdrawiam i zapraszam, wpadnij może kiedyś do nas
Poza tym Kriek to świetne piwo i schodzi na pniu, więc jeśli uda się Wam je zdobyć i podepniecie go, to myślę, że "zejdzie" szybciej niż się spodziewacie.
Myślę, że sytuacja np. z "Gueuze" Lindemansa może być podobna.
A Lambiki są dostępne w Polsce, miewa je np. Piwiarnia Żywiecka, z której zamawia m.in. sklep "Smak" na Przymorzu.
Za Artezana - brawo!Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...
Comment
-
-
Już po Chmielatonie, magazyny prawie wyczyszczone. Czekamy na dostawy, a tymczasem z naszych kranów leją się:
1.Ciechan Pszeniczne
2.Gościszewo - Rycerz
3.St. Georgen Brau - Keller Bier
4. Pinta - Koniec Świata
5. AleBrowar - King of Hop
6. Thornbridge - Kipling
Zapraszamy!Pułapka jest otwarta codziennie od godz.15 do ostatniego klienta :)
Comment
-
-
Dziś na kranach
Dziś na kranach:
- Ciechan Pszeniczne
- Rycerz z Gościszewa
- Keller Bier
- Koniec Świata
- King of Hop
- Brew Dog - 5 a.m. Saint
W kolejce do podpięcia: Smoky Joe i Ciechan Miodowe.Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...
Comment
-
-
Nie masz najświeższych informacji :P
Royzbawiony za Viva Hel.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziNie masz najświeższych informacji :P
Royzbawiony za Viva Hel.
Za Mikkellera "U Alright" wskoczył "Jaipur" - India Pale Ale z Browaru Thornbridge.Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...
Comment
-
-
Dziś na kranach:
- Ursa z Połoniny
- Royazbawiony z Ursa Maior
- Rycerz z Gościszewa
- Plan-T z Pracowni Piwa
- Jaipur z Thornbridge'a.
Dziś (jak to w poniedziałki) wszystkie duże piwa są o złotówkę tańsze.Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...
Comment
-
-
Ale dziś jest wtorek...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Antylop Wyświetlenie odpowiedzi(...)
Dziś (jak to w poniedziałki) wszystkie duże piwa są o złotówkę tańsze.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziAle dziś jest wtorek...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziAle dziś jest wtorek...Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziAntylop pewnie kończył wczoraj Mikkellera i mu się czas sprasowałPiwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...
Comment
-
Comment