Od dwóch lat (jutro mają imprezę rocznicową) istniał sobie w Gdańsku niczym nie wyróżniający się pub. Zdaje się, że serwowali Okocimia, czy coś podobnego. Aż tu nagle... zaglądam dziś na ich profil fejsbukowy, a tam informacja, że od wczoraj leją... Poutnika!. Zaglądam na "beerpubsa", a tam z kolei info, że serwuje Skalaka 12 i Łomżę Export. Pewnie ten pierwszy się skończył i teraz podłączyli Poutnika. No i fajnie - jest kolejne miejsce, gdzie można pójść na piwo. I to od późnego rana do... wczesnego rana. I tylko czemu akurat te mrozy przylazły?
Gdańsk, Długa 81/83, Bruderschaft
Collapse
X
-
Gdańsk, Długa 81/83, Bruderschaft
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieTagi: brak
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziOd dwóch lat (jutro mają imprezę rocznicową) istniał sobie w Gdańsku niczym nie wyróżniający się pub. Zdaje się, że serwowali Okocimia, czy coś podobnego. Aż tu nagle... zaglądam dziś na ich profil fejsbukowy, a tam informacja, że od wczoraj leją... Poutnika!. Zaglądam na "beerpubsa", a tam z kolei info, że serwuje Skalaka 12 i Łomżę Export. Pewnie ten pierwszy się skończył i teraz podłączyli Poutnika. No i fajnie - jest kolejne miejsce, gdzie można pójść na piwo. I to od późnego rana do... wczesnego rana. I tylko czemu akurat te mrozy przylazły?
Ps. Ja przy -20°C uprawiam jogging - rozgrzewaPiwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...
Comment
-
-
No i się najwidoczniej przegrzałeś, bo w cytacie jest odpowiedź na twe pytanie
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziNo i się najwidoczniej przegrzałeś, bo w cytacie jest odpowiedź na twe pytanie
Where ?Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Antylop Wyświetlenie odpowiedziNie wiżu...
Where ?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziPierwszy post, prawy dolny róg.
W telefonie przy powiększeniu widziałem tylko lewą połowę strony.Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...
Comment
-
-
A ten cydr, to pewnie niewiadomego pochodzenia?
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Dowciapniś. Pytałem o producenta. Pewnie Vinkon, ewentualnie Frizz.Last edited by Pendragon; 2014-01-26, 22:28.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziA ten cydr, to pewnie niewiadomego pochodzenia?
Comment
-
-
Wczoraj na kranie Łomża, Perła i Poutnik. Akurat zmieniali beczkę, więc schodzi, mimo przesadzonej ceny - 9 zł. Muza faktycznie czasami przeszkadzała.Last edited by Pendragon; 2014-03-10, 22:30.
Comment
-
-
Pojawił się czwarty kran, a za jakiś tydzień tych kranów powinno być 5.
Wczoraj były:
- King of Hop
- Sweet Cow
- Poutnik
- Łomża
Cena Poutnika to już 10 zł i dla mnie jest to już cena nieakceptowalna jak za czeskiego pilsa.
Na kartę Chmielatonu to się zastanowię, o ile zaczną dbać o czyszczenie instalacji, bo wczoraj Poutnik zajeżdżał jajami...
Comment
-
Comment