Ustka, Marynarki Polskiej 10, Browar Ustka (Fisherman's House-Tiffany's) [zamknięte]
Collapse
X
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie -
Comment
-
Dzwoniłem przed chwilą, ponoć dalej działają, warzą piwo i można je wziąć na wynos. Na pytanie jakie to piwo, usłyszałem "dwa jasne i dwa ciemne". Wie może ktoś coś więcej na temat ich piw? Bo w opisach też dość stare posty.Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
Piwny Janusz bez TekuComment
-
Byłem w długi weekend majowy. Istnieja, działają, warzą. Byłem z małym dzieckiem, niestety nie mają krzesełka dziecięcego, więc nie zostaliśmy. Na wynos wziąłem pale ale, stouta i witbiera. 8 zł sztuka w półlitrowych butelkach. Na uwagę zasługują etykiety – monochromatyczne, drukowane chyba atramentówką (możliwe, że odbijane później jeszcze na ksero) na kredowym papierze i nalepiane ręcznie. Pale ale mi bardzo smakowało, fajnie nachmielone. Stout nie zachwycił, ale był więcej niż poprawny. Witbier słaby, ciekawie jedynie przebijała się goryczka pochodząca chyba ze skórki pomarańczowej. Tak czy inaczej polecam, bo jest to nadmorska perełka w morzu koncernowego szytu.Comment
-
To miał być kolejny browar restauracyjny, w drodze na tegoroczny zlot.
Jak potem policzyłem, nadłożyłem ok. 190 km, ale zacznijmy od początku.
Wszedłem przez taras, wydawało mi się, że to jedyna droga, ale może jednak nie...?
Na tarasie nikogo. Nie zraziło mnie to, w końcu już w zasadzie po sezonie, no i jeszcze w piątek...
Ale w środku również nikogo - ani gości, ani kelnerki, ani barmana.
Wszedłem do kuchni, jakiś kolo piszący SMS-a mnie zignorował, ale drugi (ubrany jak kucharz) już nie. Zamówiłem u niego jakąś rybę i zapytałem o piwo.
"Piwo? Piwo? A, piwo... Nie ma. Skończyło się. Wypili wszystko. Ale będzie, będzie... Za jakiś czas, bo dopiero nagotowane... To chce pan tę rybę?".
Nie chciałem. Zrobiłem w tył zwrot, poszedłem (wk***iony nieco) na rybkę przy porcie. Z tego wszystkiego zapomniałem podłożyć pod tę budę ogień...Comment
-
Jak ktoś kiedyś wymyśli internet, to zapytasz na forum, albo przez PW, zanim się wybierzesz, a tak...kara cię skarała
- Wiesz Luciu, co ci powiem?
- ???
- ...napiłbym się piwa.
------------------------------------------
Dzień dobry panu.
Poproszę dwa piwa...albo nawet trzy.Comment
-
Pocieszam się, że ten przybytek mam "odhaczony", po najnowszym podsumowaniu wynika, że nie byłem (na dziś) w pięciu browarach restauracyjnych w PL.
I że bardziej "nie po drodze" to już mi chyba tylko Jamrozowa Polana została...Comment
-
Pochwalcie się proszę wieściami z Ustki. Złowroga cisza panuje w tym temacie.Comment
-
Stan na 04.09.2017r. godz.14:56
Obiekt, w którym serwują, zabity dechami, po zamkniętym tarasie hulają liście, śmieci i inne szyszki. Brakuje tylko kupy na środku.
W recepcji w obiekcie, gdzie piwo bywa warzone, uzyskałem informację, że piwa nie ma i nie wiadomo kiedy będzie, bo nie wiadomo kiedy pojawi się piwowar.
- Wiesz Luciu, co ci powiem?
- ???
- ...napiłbym się piwa.
------------------------------------------
Dzień dobry panu.
Poproszę dwa piwa...albo nawet trzy.Comment
-
Stan na 04.09.2017r. godz.14:56
Obiekt, w którym serwują, zabity dechami, po zamkniętym tarasie hulają liście, śmieci i inne szyszki. Brakuje tylko kupy na środku.
W recepcji w obiekcie, gdzie piwo bywa warzone, uzyskałem informację, że piwa nie ma i nie wiadomo kiedy będzie, bo nie wiadomo kiedy pojawi się piwowar.
Comment
-
A, no to słyszałem, że ten piwowar co tam warzył, to już nie warzy.
Może więc to jest tylko kwestia personalna (i finansowa).
Gdyby znalazł się chętny.Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2017-09-05, 18:33.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Gdyby to jest słowo klucz. Padaka była już na samym początku, jednakże liczyłem na poprawę. Niestety się jej nie doczekałem.Comment
-
W Ustce browar chciał uruchomić także inny lokal, a nawet dwa. Może któryś z nich odkupi sprzęt i zrobi browar z głową?
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment