Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Antylop
Wyświetlenie odpowiedzi
Sopot, Bohaterów Monte Cassino 35, Browar Miejski Sopot
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Areh Wyświetlenie odpowiedziCiekawe czy taki sam wypiek jak warzenie piwaPiwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...
Comment
-
-
-
Warzą, ale piwa jeszcze dojrzewają. Dodać w sumie już można.Last edited by Pendragon; 2015-01-21, 09:55.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Kelnerka dzisiaj przekonywała mnie że sprzedają już warzone na miejscu. Przyznała że wcześniej były z Kościerzyny a teraz już są sopockie, zapraszała mnie nawet na zaplecze ale jakoś wygodnie mi się siedziało i powiedziałem że wierzę na słowo.
Po przeczytaniu tego wątku żałuję tego
Lokal bardzo przyjemny, dobra muzyka fortepianowaś ściany w cegle do których mam słabość.
Piwa były następujące:
Amber
14,0 / 6,0
styl: American Amber Ale
Pszeniczne:
12,0 / 5,0
styl: American Hefe-weizen
Ciemne:
10,0 / 4,0
styl: Dry Stout
IPA
17,5 / 7,7
styl: nie ma w karcie bo ponoć nowość. Dla mnie może być IPA.
Kurcze, pszenica jest tak jak w Czechach tak jakaś niedorobiona, więc mogą tu faktycznie czesi maczać palce. Amerykańskość wg stylu to jakaś chyba pomyłka.
Ciemne - świetne piwo sesyjne, smaczne, palone,
Amber - pale ale, znaczna goryczka i niestety trochę masła,
IPA - pestki z grepfruta dominują, dobre, nawet bardzo, goryczka nie wykrzywia nic, bardzo łagodna.
Wszystkie piwa charakteryzują się mizerną pianą. Ale ogólnie wygląda to przyzwoicie smakowo.
No i zasłyszane ze stolika obok:
Klient: "to ciemne może mi pani dać grzane ? z jakimś sokiem ?"
Kelnerka: "no niestety"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gringo Wyświetlenie odpowiedziKelnerka [...] zapraszała mnie nawet na zaplecze
Mam potwierdzenie - 3 z tych 4 piw są już z Sopotu.
Zatem mamy czynny (wg moich standardów) nowy browar.Last edited by Pendragon; 2015-02-08, 19:04.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziA wiesz w jakim celu?
Mam potwierdzenie - 3 z tych 4 piw są już z Sopotu.
Zatem mamy czynny (wg moich standardów) nowy browar.
Pendragon, miałem zamiar zgłosić w temacie dla Dyczkina te piwa, ale jak masz pewną wiedzę które co i jak, to zrób to lepiej Ty aby później nie korygować moich zgłoszeń.
Comment
-
-
Chwilę to trwało, ale już wiem, że IPA (alias... Amber Mocny) była z Kościerzyny.
Własne piwa serwują od 2 lutego.
Zgłoś tyLast edited by Pendragon; 2015-02-08, 19:41.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gringo Wyświetlenie odpowiedziWiedziałem że zabrzmi to dwuznacznie. Ale wyglądała na porządną dziewczynęMona Browar Prywatny, Pruszcz Gdański Słoneczna
Comment
-
-
Obecnie dostępne są 4 piwa:
▶ Pils (4,5% alk.)
▶ Pils Jasny Full (5,5% alk.)
▶ Ciemne - Dry stout (4% alk. / 10° blg)
▶ Amber Ale (6% alk. / 14° blg).
W mojej skromnej opinii najsłabiej wypadł "Pils
Jasny Full" acz był pijalny ale mało wyrazisty.
Poprawił się "Pils" - jest bardziej goryczkowy i pełniejszy w smaku.
Ciekawy jest "Dry stout" - przy 10° blg nie jest wodnisty i dobrze zarysowana jest lekka paloność i posmak ciemnych słodów.
Amber Ale bez zmian - smaczny i dość aromatyczny Emotikon smilePiwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...
Comment
-
-
Dzisiaj skład ten sam. Z tego co podsłuchałem, to już jutro ma być pszeniczne.
Ceny - wszystkie piwa w tej samej cenie
0,25 - 6 zł
0,40 - 8 zł
1,00 - 17 zł
deska konesera = 4x 0,25 - 18 zł
Ponieważ jestem koneserem, to zamówiłem deskę. Jakoś nie przyjąłem do wiadomości jaka to jest pojemność i przez dobrą godzinę siedziałem nad 4 piwami. Ale to dobre rozwiązanie i na tle innych trójmiejskich browarów atrakcyjne cenowo.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziPonieważ jestem koneserem, to zamówiłem deskę. Jakoś nie przyjąłem do wiadomości jaka to jest pojemność i przez dobrą godzinę siedziałem nad 4 piwami. Ale to dobre rozwiązanie i na tle innych trójmiejskich browarów atrakcyjne cenowo.
Comment
-
-
Browar odwiedzony w ostatnią sobotę.
Na kranach były 4 piwa: Pszeniczne, American Red Ipa, English Pale Ale i Ciemne. Pilsa brak!
Jedynie ciemne zasługuje na pozytywną ocenę, American Red Ipa i English Pale Ale bez charakteru, wodniste. Pszenica to totalna porażka, w dodatku podana w zwykłym kuflu.
Lokal przyjemny, jednak daje się odczuć snobistyczną atmosferę.
Fortepian gra, z tym, że nie ma fortepianisty.
Ospali kelnerzy (większość z plakietką "uczę się") snują się ospale po sali, nie dostrzegając jakby klientów ich pustych kufli.
Na moim stoliku stało blaszane wiaderko z jakimiś cuchnącymi płatkami - kelner nie potrafił powiedzieć co to takiego.
Nie wiem czy wcześniej ktoś pisał, ale teraz można kupić piwo na wynos w butelkach 0,33 z firmowymi etykietami.
Każdy rodzaj piwa w jednej cenie 6,90 zł.
Comment
-
-
Browarek odwiedziłem 16.06.15. Wystrój jak najbardziej piwny, miejsca sporo, siedzi się przyjemnie mając na widoku warzelnię i tankofermentory (urządzenia firmy Pacovské strojírny). Na zewnątrz spory taras jednak z parasolami jakichś lodów czy wody mineralnej. Browar mógłby postarać się o parasole z własnym logo, podobnie jak i o podkładki bo wstyd stawiać kufle na gołym blacie. Kufelki 0,4 l są podstawową miarą podawanych tu piw i w większości mają logo browaru (na 4 pite piwa trafiłem 2 razy), można je kupić po 16 zł. Samoprzylepne etykiety cenią sobie aż po 2 zł/szt.
Rzeczywiście problemem jest kiepska obsługa pracująca tu jakby za karę, bardziej zajęta rozmowami przy barze niż klientami. Po wypiciu piwa długo pusty kufel nie jest zauważany...
A piwa były całkiem smaczne, jedyny ich mankament to bardzo słaba piana. Tego dnia były dostępne 4 rodzaje:
- Ciemne http://www.browar.biz/forum/showpost...26&postcount=2
- Pszeniczne http://www.browar.biz/forum/showpost...31&postcount=3
- Amber http://www.browar.biz/forum/showpost...38&postcount=2
- English Pale Ale (ocenię jak Dyczkin dorzuci do bazy)
Obecnie od poniedziałku do czwartku w godzinach 14-18 obowiązuje promocja -20% na wszystkie piwa z wyjątkiem i tak akurat nieobecnego American Red.
Fotki w galerii:
Last edited by dadek; 2015-06-18, 01:32.
Comment
-
Comment