Sopot, Bohaterów Monte Cassino 35, Browar Miejski Sopot

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13959

    #46
    Temu co próbowałem bliżej raczej było do jakiegoś mocnego belga, a nawet bardziej do... zmywacza do paznokci.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2015-11-10, 19:24.

    moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


    Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

    Comment

    • Antylop
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2009.10
      • 1415

      #47
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
      Temu co próbowałem bliżej raczej było do jakiegoś mocnego belga, a nawet bardziej do... zmywacza do paznokci.
      Odniosłem podobne wrażenie
      Ale oceniając przynależność do stylu, to bliżej mu do porteru.
      Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...

      Comment

      • Antylop
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2009.10
        • 1415

        #48
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
        Temu co próbowałem bliżej raczej było do jakiegoś mocnego belga, a nawet bardziej do... zmywacza do paznokci.
        Piłeś z butli czy z nalewaka ?
        Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...

        Comment

        • Pendragon
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2006.03
          • 13959

          #49
          Z nalewaka, chociaż na ręce nie patrzyłem z czego mi nalano.

          PS - do tego RISa polecam miejscową szarlotkę na ciepło. Pasowała i nieco stłumiła estry acetonowe.
          Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2015-11-10, 19:44.

          moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


          Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

          Comment

          • Antylop
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2009.10
            • 1415

            #50
            Nowe piwo

            Dostępne "Wiśniowe pszeniczne" - 12° blg, 5% alk.
            Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...

            Comment

            • Antylop
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2009.10
              • 1415

              #51
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Antylop Wyświetlenie odpowiedzi
              Dostępne "Wiśniowe pszeniczne" - 12° blg, 5% alk.
              W sezonie letnim lokal będzie czynny od 9:00
              Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...

              Comment

              • Pancernik
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2005.09
                • 9799

                #52
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Antylop Wyświetlenie odpowiedzi
                W sezonie letnim lokal będzie czynny od 9:00
                A kiedy "zaczyna się tu seeeezooon..."?
                Tak (albo podobnie) śpiewała kiedyś Krystyna Prońko.
                Do tematu - kiedy, bo będę 21.06...?

                Comment

                • Antylop
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2009.10
                  • 1415

                  #53
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedzi
                  A kiedy "zaczyna się tu seeeezooon..."?
                  Tak (albo podobnie) śpiewała kiedyś Krystyna Prońko.
                  Do tematu - kiedy, bo będę 21.06...?
                  Będę dziś - zapytam.
                  Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...

                  Comment

                  • leona
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2009.07
                    • 5853

                    #54
                    Ciekawe cenowo rozwiązanie to deska degustacyjna. Jak usłyszałem jest to stały zestaw i mimo, że na kranie było 5 piw, nie mogłem ich sobie sam zestawić. Zatem dostaje się Pilsa, American Red, Pszeniczne i Ciemne. Prośba o podanie choćby po dwa niemożliwa do realizacji "bo się nie da".

                    Menu rozbudowane. Przekąski ciepłe (kiełbasa, kaszanka) i zimne (nóżki) w sam raz na mały głód albo pod piwo.

                    Przyzwoite ceny za niezłe piwo to duże prawdopodobieństwo powrotu

                    Comment

                    • leona
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2009.07
                      • 5853

                      #55
                      PS: jak w innych bro-restach irytuje podawanie ejli w bombach.

                      Comment

                      • Pancernik
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2005.09
                        • 9799

                        #56
                        I co z tym sezonem?
                        Nie z piwem, tylko z "haj-sizonem", miało być czynne od 09:00...
                        Internety tego nie potwierdzają, ktoś coś wie?

                        Comment

                        • leona
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2009.07
                          • 5853

                          #57
                          Ja niestety nie zwróciłem na to uwagi.

                          Comment

                          • Pancernik
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2005.09
                            • 9799

                            #58
                            I tak nie byłem o świcie... .
                            Miejsce znane chyba wszystkim, dawny "Złoty Ul". Lokal obecnie większy, uporządkowany.
                            Kadzie i za barem i na końcu sali. Wystrój dość nowoczesny, nieco surowy - cegła i drewno.
                            W ofercie pięć piw, są także na wynos, w butelkach 0,3 (pszenica, pils, american red i ciemne ale) i 0,5 z krachlą (kurdupel).
                            Menu klasyczne, czyli "dla każdego (wczasowicza) coś miłego", z lekkim naciskiem na tzw. kuchnię polską. Trochę dziwne, ale nie ma nadreprezentacji rybnej...
                            Smaczna kaszanka z cebulką i jabłkami, bardzo dobre żeberka . Położenie sprawia, że bardzo pusto chyba nie jest nigdy, natomiast wieczorami - po kokardę.
                            W każdym razie w południe obsługa bardzo sprawna. Żeby nie było tak kolorowo: to jeden z nielicznych browarów restauracyjnych, gdzie do piwa podają sok... .

                            Comment

                            • Shedao
                              Kapitan Lagerowej Marynarki
                              🥛🥛🥛🥛
                              • 2007.09
                              • 930

                              #59
                              Lokal w centrum Sopotu, niedaleko od dworca PKP/SKM, a i do sopockiego molo prowadzi niewielki spacerek. Siedliśmy w ogródku, zamówiliśmy piwo... i tu pierwsze zdziwienie. Deseczka to 4x0,25l. czyli mamy litr piwa za 20 zł - dzisiaj, w czasach piwnej rewolucji, jest to cena godziwa

                              O tyle mnie to zaskoczyło, że byłem jeszcze przed śniadaniem - planowałem zjeść śniadanioobiad właśnie w browarze. No i zjadłem, ale i tak lekko kręciło mi się już w głowie. No cóż

                              Na deseczce mamy: jasne, pszeniczne, stout i American Red (Red AIPA?). Już brzmi ciekawie: daleko od mikrusowego standardu. I okazało się, że faktycznie - wszystkie piwa były smaczne. Stout miał przyjemne posmaki palono/kawowe, Red - wyraźne citrusy i goryczka, jasne lekkie i orzeźwiające. Do tego w ofercie browaru dostępne było piąte piwo... kriek! Pierwszy raz spotkałem się w mikrusie z kriekiem, więc czym prędzej zamówiłem 0,3l. (za 7,50 zł - wyraźnie nie dotarły tu jeszcze "ideały" piwnej rewolucji i pozycjonowania cenowego produktów premium ). Pyszne piwo - kwaśne, wiśniowe, orzeźwiające. Mógłbym tego wypić znacznie więcej.

                              Jedzenie - drogawe (w większości knajp w jakich byłem w Trójmieście tak było), ale dobre.

                              Bardzo ciekawy browar, z piwowarem który jak widać nie obawia się eksperymentować, stworzyć czegoś wychodzącego poza sztampę polskich mikrusów: jasne, ciemne, pszeniczne, miodowe, koźlak. Polecam to miejsce.

                              Comment

                              • Antylop
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2009.10
                                • 1415

                                #60
                                Zmiana godziny otwarcia

                                Od 1 lipca lokal czynny od 9:00.
                                Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X