Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Antylop
Wyświetlenie odpowiedzi
Sopot, Bohaterów Monte Cassino 35, Browar Miejski Sopot
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Carlo22 Wyświetlenie odpowiedziPiwo z rana jak śmietana
Niedaleko mam biuro więc pewnie skorzystam.
A po pracy można wpaść na piwo.Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...
Comment
-
-
Przecież biuro masz w Lamusie.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziPrzecież biuro masz w Lamusie.
Takiego biura można tylko pozazdrościć
Ważne że robię to co lubię i nie muszę pracować na etacie.Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...
Comment
-
-
Zawitałem znów 20.08.16.
Deska (a właściwie decha) 4 kufelków po 0,25 l za 19,90 jest rzeczywiście fajną opcją. 0,25 l to dawka piwa, która pozwala w pełni poczuć jego smak, w przeciwności do oferowanych w niektórych browarkach próbek w naparstkach po 0,1 l.
Tym razem w zestawie były:
- Pils
- Pszeniczne
- Ciemny ALE
i nowość
- Lemon Drop Ipa E: 15,5°Blg, A: 6,5%
Jak przeczytałem z ulotki, piwo zostało uwarzone w ramach odbywających się w browarze warsztatów piwowarskich, przez zwycięzcę konkursu piwowarów domowych Dawida Chmurzyńskiego na amerykańskich chmielach z dodatkiem trawy cytrynowej.
Bardzo fajne orzeźwiające piwo pachnące cytrusami, mocno pijalne - nigdy bym nie zgadł że ma aż 15,5°Blg.
Poza deską spróbowałem jeszcze jednej nowości - American Double IPA. Ciemnobursztynowe, bardzo treściwe, dobrze nachmielone, podawane w pokalach 0,33 l za 9,50 zł, niestety pani kelnerka wiedziała tylko, że ma 7,8% alkoholu.
Wciąż od poniedziałku do piątku w godzinach 16-18 obowiązuje rabat 20% na podstawowe piwa.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Carlo22 Wyświetlenie odpowiedziKojarzy ktoś jaka jest obecnie oferta piw i godziny otwarcia? Na stronie oraz Fb słabo aktualizują, odpowiadająPiwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...
Comment
-
-
Ot typowy jak większość browarów restauracyjnych w Polsce, bardziej restauracja niż piwiarnia. Oczywiście musi być sztywnie, "elegancko" i pod "klasę średnią". Nudzi to strasznie.
Piwa przeciętne, ot pijalne. Zaletą jest świetna lokalizacja, na pierwsze piwo przed zwiedzaniem Monciaka i przejściem na plażę/molo.
Comment
-
-
Randall
Info z FB:
"Piękne nalewaki infuzyjne zagościły na nasze nowej sali Piwne Warsztaty! Teraz będziemy mogli cieszyć się smakiem piwa z wybranymi dodatkami: owoce, przyprawy, a nawet kawa czy kakao!"Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...
Comment
-
-
Na sali bankietowo-szkoleniowej, czyli raczej nie dla gawiedzi.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziNa sali bankietowo-szkoleniowej, czyli raczej nie dla gawiedzi.Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Antylop Wyświetlenie odpowiedziInfo z FB:
"Piękne nalewaki infuzyjne zagościły na nasze nowej sali Piwne Warsztaty! Teraz będziemy mogli cieszyć się smakiem piwa z wybranymi dodatkami: owoce, przyprawy, a nawet kawa czy kakao!"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziO niczym innym, k****, nie marzę! Piwo z dodatkiem marakui i kakao... . Apage! Fuj!!!
Comment
-
Comment