Do sopockiego browaru zawitałem po raz drugi; oferta piwna zmieniona, zaskoczył mnie brak pilsa (przy poprzedniej wizycie były dwa - jeden robiony w stylu czeskim). Dostępne za to były: pszenica; American Red IPA; English Pale Ale i Stout. Wziąłem deskę więc wszystkie piwa zostały spróbowane. Pszenica bardzo fajna; American Red IPA na poziomie, może ciut ciężka; Stout dość przeciętny, ale ujdzie; EPA z wyraźnie wyczuwalnym masłem; ale też nieprzyjemnym posmakiem jajecznym. Fajnie że eksperymentują, na pewno za to należy się plus, na pewno będąc w Sopocie warto zajrzeć, zwłaszcza że i oferta kulinarna jest godna uwagi.
Sopot, Bohaterów Monte Cassino 35, Browar Miejski Sopot
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jimmy_jb Wyświetlenie odpowiedziTakie porządne i wstydliwe są najgorsze - porządnie się ten teges i wstydzą się odmówić.Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...
Comment
-
-
Kurde, nie mam wyjścia - jadę tam jutro na sam początek.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziKurde, nie mam wyjścia - jadę tam jutro na sam początek.
O której zamierzasz tam być ?Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...
Comment
-
-
To zależy o której wstanę i na który autobus zdążę. Gdzieś między 12:15 a 13:30
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziTo zależy o której wstanę i na który autobus zdążę. Gdzieś między 12:15 a 13:30
Planowałem dziś tam wpaść ale zaliczyłem tylko Oktoberfestbier w Brovarni.Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...
Comment
-
-
Info od zaprzyjaźnionego piwowara browaru: za około miesiąc na nalewaku pojawi się... RIS !
Parametry (cytując Adama Żemetro - piwowara):
22 plato i ok. 9 % alk., goryczka 100 IBU ale spada w odczuciu z tygodnia na tydzień.Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...
Comment
-
-
Miesiąc? No to obsługa musi się poprawić, bo mi mówiono, że za tydzień, dwa. A tydzień już od tego czasu minął.
Dodam, że informacja o RISie wyczytałem na kartkach służących za obrus - czyli taj jakby już był oferowany.Last edited by Pendragon; 2015-10-01, 18:30.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziMiesiąc? No to obsługa musi się poprawić, bo mi mówiono, że za tydzień, dwa. A tydzień już od tego czasu minął.
Dodam, że informacja o RISie wyczytałem na kartkach służących za obrus - czyli taj jakby już był oferowany.Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...
Comment
-
Comment