Wprowadzenie pojemności degustacyjnej 150 ml w dobrej cenie
Dobra wiadomość:
W pubie Fusy i Miętusy od 1 września wprowadzona zostanie pojemność degustacyjna - 150 ml dla wszystkich którzy chcieliby spróbować piw z nalewaka bez konieczności kupowania 300 ml lub 500 ml
Być może pojawi się tzw. "Deska piw" - zestaw piw w pojemnościach 150 ml.
Cena 150 ml będzie stanowiła dokładny przelicznik piwa z ceny 0,5 L (bez dodatkowego zarobku), i tak:
- 150 ml piwa w cenie 8 zł za 0,5 L będzie kosztowało 2,40 zł,
- 150 ml piwa w cenie 9 zł za 0,5 L - 2,70 zł,
- 150 ml piwa w cenie 10 zł za 0,5 L - 3 zł,
- 150 ml piwa w cenie 12 zł za 0,5 L - 3,60 zł,
Zachęcam do takiej praktyki inne lokale oferujące dobre piwo !
Pozdro dla beer geeków
Nie chwaląc się, to ja zasugerowałem Sebastianowi (właściciel "Fusów i miętusów") ten pomysł
A będą kolejne, np. w lokalu we wrześniu prawdopodobnie będzie miał miejsce panel degustacyjno-dyskusyjny poświęcony piwom warzonym przez piwowarów domowych i dobremu piwu w ogóle
Potrzebni będą piwowarzy domowi ze swoimi produktami, więc (na razie nieoficjalnie) ogłaszam nabór
Niestety w sobotę barmanka zapytana o objętość 150 ml zaprzeczyła, że taką objętość oferują.
Wyjaśnię tę sprawę (być może nie ma jeszcze odpowiedniego szkła), jednak, z tego co się orientuję, pojemności degustacyjne będą sprzedawane w zestawie wybranych 3 lanych piw.
W końcu trafiłem. Bardzo przyjemny lokal. Może niekoniecznie na długie balangi, ale na wypicie jednego piwka i zjedzenie dobrego ciacha nadaje się jak najbardziej. Dziś na kranach:
1. Cydr Sopocki,
2. Amber - Żywe,
3. Pivovar Náchod - Primátor Weizenbier,
4. Browar Brodacz - Pink.
"Cykl „Piwo z Brodaczem” organizowany wspólnie przez Browar Brodacz, Gdańsk Strefę Prestiżu i lokal Fusy Miętusy to spotkania, na których w uproszczeniu i w przystępnej formie opowiemy trochę więcej o piwie - krótko o jego historii, zróżnicowaniu, cechach i technologii produkcji."
Wydarzenie w: Gdańsk, województwo pomorskie, które organizują Gdańsk Strefa Prestiżu i 2 innych użytkowników czwartek, października 8 2015. Liczba postów w dyskusji: 18.
Ten remont to chyba już tak na zawsze? Temat do zamknięcia?
Nie na zawsze.
Lokal powróci po remoncie i przemeblowaniu wewnątrz.
Rozmawiałem z właścicielem - kwestia kredytu się przedłużyła, ale na pewno lokal powróci silniejszy !
Comment