Ja na otwarciu nie byłem.
Ale napiszę co na kranach (i w butelkach) dziś mają.
Krany:
DoctorBrew Double IPA, Steiger Lager, Raduga Lost Weekend, Raduga Naked City, Chmielogród Rudobrody Mag, Ciechan AIPA i Ciechan Porter.
Dodatkowo premierowe piwo AleBrowar & Birbant - Kiss the Beast. Ilość ograniczona.
Byłem wczoraj. Zestaw na kranach taki, jak podał Antylop.
Ogólnie wrażenia na plus. Cieszy nowe miejsce, gdzie można się napić czegoś dobrego. Takich pubów nigdy za wiele. Jak konkurencja będzie, to jakieś ciekawe pomysły się pojawią. Przede wszystkim zdziwiłem się, że wczoraj koło 21, mimo że to drugi dzień działalności pubu, było ciężko znaleźć miejsce siedzące.
A teraz kilka uwag. 11 zł za Ciechana Portera albo AIPA to jednak trochę dużo. Dodatkowo osobiście wkurza mnie, że mając 8 kranów na większości są piwa w stylu IPA i AIPA. Tylko jeden kran z lagerem, brak jakiegoś pilsa, pszenicznego...
I na koniec uwaga. Fajnie by było, aby w takim miejscu pojawiło się jakieś barowe jedzonko. Jakieś burgery albo wzorem wrocławskiej Szynkarni - podpłomyki. Tak na prawdę za wyjątkiem SurfBurgera nie ma w centrum miejsca łączącego możliwość zjedzenia i napicia się dobrego piwa.
- Szczyt Sezonu (Double American Rye Saison) z Trzech Kumpli
- M16 (Lemon Grass IPA)
- Oberschlesien (Oatmeal Milk Stout) z Kraftwerka
- Cymbopogon (Whaet Ale z trawa cytrynową) z Artezana
- Summer Ale z Doctor Brew
- Crazy Mike (Double IPA) z AleBrowaru
- Dry Stout z browaru Nepomucen
- Illuminatus (American Saison) z Genius Loci.
A w kolejce czeka mi.in. kolejne piwo Perun & Behemoth - Profanum (Black IPA).
- Blady Witek oraz OwShooter z Redenu
- Citra IPA z Birbanta
- Golden Monk z AleBrowaru
- Browning z Kraftwerka
- Califia z Trzech Kumpli
- Ciechan AIPA
- Svijansky Rytir
Comment