Puck, Dworcowa 10, Dworcowa

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • boris-cz
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2007.11
    • 33

Puck, Dworcowa 10, Dworcowa

Wracając ostatnio z Helu postanowiłem wysiąść w Pucku by odwiedzić Browar Spółdzielczy. Po powrocie na dworzec, 5 min.przed przyjazdem pociągu, zdecydowałem się popatrzeć na budynek dworca równieź od ulicy. I tutaj miła niespodzianka...bar na samym dworcu. Niewielki,moźe na 10-15 osób siedzących, w środku gwarnie i nadymione i serwowany tutaj Amber za 4 PLN. Poczułem się jak u siebie w starych, dobrych dworcowych knajpach.
    Zamówiłem szybkie piwo, zakładając źe pociąg z Helu i tak nie przyjedzie na czas. Wyjątkowo przyjechał...piwo wypite "na ex" i nie moźliwość zebrania dokładniejszych informacji o tym lokalu. Więc uzupełnienie informacji zostawiam dla innych i polecam to klimatyczne, kolejowo-piwne miejsce.
  • pebejot
    Major Piwnych Rewolucji
    🍺
    • 2010.01
    • 1610

Lokal odwiedzony wczoraj.
    Naprawdę klimatyczna mordownia, zupełnie jak w Czechach - na dworcu, dobra muzyka, wnętrze spowite dymem papierosowym i co najważniejsze - normalne ceny.
    Lany Amber 4 zł za pół litra.

Comment

• Prusak
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2005.07
      • 4511

No i fajnie, brakuje - jak na klimatyczną mordownię - miejscowego piwa, niestety. Jak zwykle u nas.

Comment

• zgroza
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼🍼
        • 2008.03
        • 3610

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak
        No i fajnie, brakuje - jak na klimatyczną mordownię - miejscowego piwa, niestety. Jak zwykle u nas.
        Amber to lokalne piwo na miarę mordowni.
        Lotna ekspozytura browaru

Też Was kocham.

Comment

Related Topics

Collapse

• pebejot
          Puck, Dworcowa 2, Browar Puck
          pebejot
          Browarów na Pomorzu przybywa. Miło jeśli pojawiają się browary z wyszynkiem w dobrych lokalizacjach, a taki właśnie browarek zyskał niedawno Puck.
          Tym samym mały Puck ma już dwa udane browary z dobrym piwem.
          Pierwszy był otwarty w 2014 roku Browar Spółdzielczy, teraz możemy...
          2022-10-19, 20:15
        • dadek
          Neißstraße 8, Bierblume Hausbrauerei
          dadek
          Często tak bywa, że od wielu lat przejeżdżamy przez jakieś miasto (szczególnie gdy jest ważnym węzłem kolejowym), korzystamy tylko z dworca i po szybkiej przesiadce podążamy dalej kolejnym pociągiem. Tak właśnie było w przypadku Görlitz, które to miasto wielokrotnie było "bramą...
          2023-04-27, 03:48
        • Ahumba
          Sopot, przy dworcu PKP, Avangarda
          Ahumba
          Wciągu lokali przy dworcu w miejscu, gdzie 2-3 lata temu była Pinta Sopot otwarty jest pub Avangarda. 4 nalewaki rotacyjne i trochę piw butelkowych. Przy wejściu wygląda jakby to był pub browaru Cieszyn. Dzisiaj lanego Cieszyna nie było. Zamiast tego można było napić się Pan i Pani, Rowing...
          2025-02-06, 22:51
        • Alkoneser
          Browary restauracyjne w Polsce
          Alkoneser
          Cześć,
          mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
          2024-08-05, 12:26
        • ART
          Gliwice, Dworcowa 30, Czeska - pivo i knedliki
          ART
          Będąc w sobotę w Gliwicach, lokal ten przyciągnął dość wczesnymi godzinami otwarcia:
          sob- niedz - od 12:30, pn-czw - od 15:00, pt. od 13:00.

z zewnątrz nie zachęcał do wejścia

Jest tu Bernard z wajchy w 3 odsłonach.

Byliśmy w porze obiadowej...
          2024-03-02, 03:21
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...